El Camp del Túria i la Safor són les comarques valencianes amb major bretxa de gènere en l'ocupació

Una dona treballant (arxiu)
Agostime - Europa Press
Publicado: miércoles, 7 junio 2023 14:41

   VALÈNCIA, 7 Jun. (EUROPA PRESS) -

   Les comarques valencianes del Camp del Túria i la Safor són les que presenten la major bretxa de gènere respecte a la taxa d'ocupació a la Comunitat Valenciana, amb un 14,7%, seguides de la Canal de Navarrés, la Vall de Cofrents-Aiora i l'Horta Est, que se situen per damunt del 14%.

   Així ho reflecteix la nova estadística 'Dones i Homes a la Comunitat Valenciana' de l'Institut Valencià d'Estadística (IVE), la primera iniciativa que aglutina totes les dades estadístiques diferenciats per sexe al Portal Estadístic de la Generalitat Valenciana.

   El nou servici recopila informació estadística de diferents àrees socials i econòmiques amb perspectiva de gènere. Així, aquesta operació pretén reunir en un únic lloc tota la informació pertinent de cara a descriure la situació dels dos sexes a la Comunitat Valenciana i poder analitzar els avanços en el temps a favor de la igualtat, segons ha informat l'IVE en un comunicat.

   L'estadística posa de manifest que el 2022 hi havia 91.300 dones aturades de llarga durada enfront dels 64.900 homes a la Comunitat Valenciana.

   Dins de l'àrea de mercat laboral, es poden trobar altres dades com per exemple els relacionats amb la salarización, en els quals apareix que en 2022 hi havia un 80,4% d'homes amb contracte indefinit, enfront del 74,7% de la població femenina.

   D'altra banda, també inclou un àrea de ciència i tecnologia, en la qual s'arreplega informació relativa als recursos emprats en R+D, la població ocupada en els sectors d'alta i mitjana-alta tecnologia, graduats i graduades en estudis de ciències i tecnologies, o l'ús i l'equipament d'informació i comunicació (TIC).

   Un exemple de les dades que l'IVE ha inclòs en aquesta àrea és l'ocupació en ciència i tecnologia, on els homes són els qui ocupen la major part dels llocs de treball, ja que, segons les últimes dades, hi havia 22.362 homes empleats en R+D i, 69.000 en els sectors d'alta i mitjana-alta tecnologia, per 16.719 dones que hi havia en R+D i les 20.300 que hi havia en els sectors d'alta i mitjana-alta tecnologia.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià