Castelló impulsa el primer PERTE valorat en 18,1 milions per a la digitalització de l'ús de l'aigua

Amparo Marco, alcaldessa de Castelló
AYUNTAMIENTO DE CASTELLÓ
Publicado: jueves, 2 febrero 2023 17:41

   CASTELLÓ, 2 Feb. (EUROPA PRESS) - -

   Castelló impulsa el primer Projecte Estratègic per a la Recuperació i Transformació Econòmica (PERTE) en col·laboració públic-privada. És el projecte Digitalització de l'ús urbà de l'aigua en la ciutat de Castelló, valorat en uns 18,1 milions d'euros.

   La Junta de Govern Local ha aprovat hui la participació de l'Ajuntament de Castelló, en agrupació amb l'empresa Sociedad de Fomento Agrícola Castellonense SA (Facsa), en la convocatòria d'ajudes del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic per a l'elaboració de projectes de millora de l'eficiència del cicle urbà de l'aigua (PERTE digitalització cicle de l'aigua), en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, fons Next Generation.

   L'acord especifica que el pressupost total del projecte és de 18.111.180 euros, sent la contribució de l'Ajuntament de 4.178.438 euros, per a la qual se sol·licita un finançament europeu de 2.861.1861 euros, resultant l'aportació municipal de 1.317.277 euros. En el cas de Facsa, la contribució és de 13.932.742, per a la qual es demana un finançament de fons europeus de 6.908.798 euros. El total de fons sol·licitats és de 9.769.959 euros.

   "Optem a nous fons europeus per a impulsar el primer PERTE a Castelló en col·laboració públic-privada. Es tracta del projecte de digitalització de l'ús de l'aigua a Castelló, valorat en 18,1 milions d'euros i que té com a objectiu obtindre una gestió eficient i sostenible de l'aigua", ha explicat l'alcaldessa, Amparo Marco.

   "Per açò contempla actuacions per a completar i millorar la digitalització en el cicle urbà de l'aigua, tant del proveïment de l'aigua potable com del sistema de sanejament i depuració", ha detallat. "Seguim avançant en la transformació de la ciutat de la mà d'Europa, amb la qual estem impulsant projectes valorats en 75,6 milions d'euros des de l'any 2016", ha recalcat Marco.

   Les línies fonamentals de la digitalització que contempla el projecte previst per a Castelló són la instal·lació de sensors intel·ligents i sistemes de comunicació, així com l'aplicació de l'anàlisi avançada de dades adquirides mitjançant tècniques Big Data i Intel·ligència Artificial.

   L'actuació es concreta en la millora la resiliència i prestacions dels sistemes de digitalització destinats al control i operació; la instal·lació de dispositius i sensors; el desplegament de noves xarxes de comunicacions per a l'intercanvi de dades; la implantació d'una plataforma amb capacitat de gestionar l'intercanvi d'informació entre diferents xarxes i sistemes; la implantació de processos de transformació i anàlisis avançades; i l'eficiència energètica i reducció de pèrdues d'aigua.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià