La Comunitat Valenciana acollirà més de 50 fires comercials durant 2024

Publicado: lunes, 27 noviembre 2023 18:05

   VALÈNCIA, 27 Nov. (EUROPA PRESS) -

   La Comunitat Valenciana acollirà un total de 52 certàmens durant el pròxim any 2024, dels quals Fira València organitzarà 30, i IFA- Fira Alacant els 22 restants.

   Així s'arreplega en la resolució de la Direcció general de Comerç, dependent de la Conselleria d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, que ha publicat aquest dilluns el Diari Oficial de la Generalitat (DOGV), segons ha assenyalat la Generalitat en un comunicat.

   El calendari arrancarà el 25 de gener a València amb la Fira Internacional de la Moda Infantil i Juvenil (FIMI), mentre que el primer certamen previst en IFA-Fira Alacant serà Caravaning, la mostra provincial de caravaning, càmping, oci i temps lliure, que obrirà a partir del 9 de febrer.

   Així mateix, els esdeveniments comercials organitzats per Fira València i IFA acabaran en 2024, com és tradicional cada any, amb dos cites nadalenques. A València a partir del 26 de desembre es podrà visitar la Fira de la Infància i de la Joventut-EXPOJOVE i a Alacant, a partir de la mateixa data, obrirà la Fira d'Oci Infantil i Juvenil-EXPONADAL.

   Les dos institucions firals de la Comunitat Valenciana, integrades en el sector públic instrumental de la Generalitat, són una de les principals ferramentes per a la promoció comercial i l'impuls dels sectors productius valencians.

   Només l'activitat de Fira València va generar el 2022, últim exercici complet, un impacte econòmic de 798,7 milions d'euros i 13.819 ocupacions a temps complet, segons un recent informe de l'Institut Valencià d'Investigacions Econòmiques (IVIE).

   En el cas d'IFA-Fira Alacant, l'estimació de la pròpia empresa pública eleva la xifra a 210 milions d'euros, aproximadament.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià