VALÈNCIA, 21 Nov. (EUROPA PRESS) -
Una concentració a València convocada per la Unió de Periodistes Valencians ha denunciat públicament els assassinats de periodistes en la Franja de Gaza i que aquest col·lectiu s'ha convertit en un blanc de guerra simplement per fer el seu treball: informar".
Amb el lema #StopKillingJournalists, els assistents han exigit a l'exèrcit d'Israel que "garantisca la seguretat de periodistes, fotoperiodistes i càmeres" i que es permeta l'entrada de la premsa internacional. Així mateix, han condemnat "la situació crítica que estan patint els treballadors dels mitjans de comunicació que cobrixen el conflicte a la Franja de Gaza, els territoris ocupats de Cisjordània i Israel".
Durant l'acte, el president de la Unió de Periodistes Valencians, Vicent Marco, ha llegit el manifest que l'organització ha elaborat i que manté obert a adhesions i s'ha guardat un minut de silenci en memòria dels i les companyes assassinades.
"Des del 7 d'octubre, més de 60 periodistes, fotoperiodistes i càmeres han sigut assassinats mentre tractaven d'informar o després d'haver donat testimoniatge dels crims i atacs comesos en Palestina per Israel. La xifra, per desgràcia, no fa més que augmentar dia a dia. Molts altres estan ferits o desapareguts", ha lamentat Marco.
"Els treballadors i treballadores dels mitjans de comunicació
--ha continuat-- s'han convertit en un blanc de guerra, objectiu d'amenaces i persecucions que afecten també a les seues famílies pel simple fet de fer el seu treball: informar".
Així, des de la Unió de Periodistes, i amb el suport de totes les entitats, associacions i persones que s'han adherit al manifest, exigixen a l'exèrcit israelià que "garantisca la seguretat dels periodistes que estan treballant en la Franja de Gaza i que es permeta l'entrada de la premsa internacional, respectant així el dret a la informació i complint amb la legislació internacional de la qual Israel és firmant des de 1951".
"FI DE LA CENSURA"
També advoquen per "la fi de la censura i la desinformació organitzada" i exhorten als responsables dels mitjans de comunicació espanyols a "garantir una cobertura del conflicte digna i rigorosa; amb veus plurals i expertes; sense sensacionalismes; respectuosa i compromesa amb els drets humans, especialment els de els menors; que combata la islamofobia i l'antisemitisme, s'allunye del discurs de l'odi i les faules, i garantisca informació veraç sobre el context i la història del conflicte".
Finalment, les persones concentrades han expressat la seua solidaritat amb els familiars i amics de les persones assassinades i, especialment, amb els més de 60 periodistes, fotoperiodistas i càmeres que "han pagat amb les seues vides l'exercici d'un dret que hauria d'haver sigut respectat pels contendents: el dret a la informació".