Controlat l'incendi de Vilanova de Viver, huit dies després de declarar-se

Un cotxe d'efectius de les brigades forestals a la seua arribada als treballs de l'incendi de Vilanova de Viver el 29 de març
Jorge Gil - Europa Press
Publicado: viernes, 31 marzo 2023 19:13

   CASTELLÓ, 31 Mar. (EUROPA PRESS) -

   El director del Lloc de Comandament Avançat (PMA) de l'incendi de Vilanova de la Reina (Castelló) ha donat per controlat el foc en la vesprada d'aquest divendres, huit dies després de declarar-se i després de comprovar, després d'un vol de reconeixement sobre la zona i una inspecció terrestre, que no hi ha flama en el perímetre ni a l'interior ni reignició.

   Així, ho ha assenyalat el secretari autonòmic d'Emergències, José María Ángel, després de l'última reunió celebrada en el PMA. No obstant açò, es mantindran les unitats terrestres i un mig aeri proper que pot actuar "en qualsevol moment". El foc ha afectat a 4.700 hectàrees de gran valor ecològic i més de 50 quilòmetres de perímetre.

   En l'acompanyament als 1.300 veïns que han tornat a les seues cases --els últims que ho han fet han sigut els de Montant, Montanejos i Fuente la Reina--, s'ha supervisat la recuperació dels subministraments bàsics com a llum, aigua i telefonia. D'igual manera, la Guàrdia Civil i la Policia de la Generalitat manté una vigilància a les zones reallotjades per a evitar afluència massiva de persones alienes als municipis.

   Emergències recomana, en aquesta situació, no transitar per zones cremades ja que pot haver-hi incidents per vegetació i sòl inestable; mantindre la "màxima precaució" en camins i vies secundàries; atendre les recomanacions dels ajuntaments en tot el referent als servicis bàsics i cridar el 112 davant qualsevol incidència en la zona.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià