Convocades borses de personal educador d'Educació Especial, Fisioteràpia, Educació Social i Teràpia Ocupacional

Archivo - Imatge de recurs d'aula infantil
GVA EDUCACIÓ - Archivo
Publicado: viernes, 3 febrero 2023 13:48

   VALÈNCIA, 3 Feb. (EUROPA PRESS) -

   La Conselleria d'Educació, Cultura i Esport convoca borses d'ocupació temporal de personal educador d'Educació Especial, Fisioteràpia, Educació Social i Teràpia Ocupacional. Aquestes dos últimes s'obrin juntament amb Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives.

   Aquestes quatre noves borses temporals d'accés lliure permetran "millorar la dotació de recursos de personal no docent d'atenció educativa als centres educatius i reforçar l'atenció a l'alumnat amb diversitat funcional o que viu en contextos socials desfavorits", asseguren des de l'administració autonòmica.

   En el cas del personal educador d'Educació Especial, del cos C1, i del personal de Fisioteràpia, del cos A2, les dos borses temporals faran que la Conselleria d'Educació dispose de borses pròpies, amb el que "s'agilitzaran encara més els processos de cobertura dels llocs de personal no docent adscrits als centres educatius", recalquen.

   D'altra banda, la creació, juntament amb Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, de les dos borses noves del cos A2 de personal d'Educació Social i de Teràpia Ocupacional permetrà incorporar per primera vegada al sistema educatiu valencià aquests dos perfils professionals especialitzats en la inclusió social de la població vulnerable.

   La convocatòria d'aquestes quatre borses temporals de personal no docent d'atenció educativa és necessària perquè en les pròximes setmanes Educació incorporarà més recursos en els centres educatius, concretament 78 educadores i educadors nous d'Educació Especial; 25, a les comarques d'Alacant; 9, a les comarques de Castelló, i 44, a les comarques de València, i 22 educadores i educadors socials i 6 terapeutes ocupacionals, expliquen.

NOUS PERFILS

   Aquests dos nous perfils, els de Educació Social i Teràpia Ocupacional, s'integraran en els equips de les 6 unitats especialitzades d'orientació (UEO) i reforçaran als més de 100 especialistes que ja assessoren als centres educatius des de les UEO.

   Per províncies, la UEO de Castelló de la Plana incorporarà 2 especialistes en Educació Social i un, en Teràpia Ocupacional; les dos UEO de la demarcació de València (Xàtiva i València) sumen 11 educadores i educadors socials i 2 terapeutes ocupacionals, i les tres UEO alacantines (Alacant, Dénia i Elx) comptaran amb 9 especialistes en Educació Social i 3, en Teràpia Ocupacional.

   Les persones interessades en alguna d'aquestes borses d'ocupació temporal tenen tota la informació disponible en la web https://ceice.gva.es/es/web/inclusioeducativa/personal-no-docent/borses).

   La inscripció estarà oberta des de les 9.00 hores del dilluns 6 de febrer fins a les 8.59 hores del dilluns 20 de febrer. Els aspirants hauran de passar una única prova selectiva per escrit tipus test de 50 preguntes sobre les matèries incloses en la convocatòria de cadascuna de les borses de treball.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià