El Cor de la Generalitat dedica la pròxima sessió de 'Matins a Les Arts' a la música del segle XX

Arxiu - Matins a les Arts
@MIGUEL LORENZO - Archivo
Publicado: viernes, 31 marzo 2023 18:44

   VALÈNCIA, 31 Mar. (EUROPA PRESS) -

   Els Arts oferirà aquest 2 d'abril una nova entrega dels concerts dominicals de 'Matins a Les Arts' protagonitzada pel Cor de la Generalitat Valenciana.

   La formació que dirigeix Francesc Perales dedica aquesta sessió, que se celebrarà a partir de les 12.00 hores, a la música del segle XX, amb obres de compositors britànics com Benjamin Britten, Edward Elgar i Ralph Vaughan Williams, que van desenvolupar gran part de la seua carrera en la primera meitat del segle passat.

   Jordi Blanch assumeix la direcció del matinal, que començarà amb la 'Missa Brevis' de Britten, una composició litúrgica per a cor i amb acompanyament d'òrgan. A aquesta la seguirà el famós 'Nimrod' d''Enigma Variations', d'Elgar, una peça molt utilitzada en esdeveniments de caràcter solemne.

   El concert continuarà amb un altre treball d'Elgar, 'Scenes from the Bavarian Highlands', que rememora les seues vacances al sud d'Alemanya, i cançons corals com 'Like to the Damask Rose' i 'As Torrents in Summer'. Per a finalitzar, el Cor de la Generalitat abordarà 'Early in the Spring' i 'Sound Sleep', de Vaughan Williams, detalla la institució cultural en un comunicat.

   El cicle 'Matins a Les Arts' inclou una programació variada a un preu únic de 5 euros i compta, com a intèrprets, amb els diferents actius artístics de les Arts: l'Orquestra de la Comunitat Valenciana (OCV), el Cor de la Generalitat Valenciana i els cantants del Centre de Perfeccionament.

   La música de cinema serà la gran protagonista de l'última sessió de 'Matins a Les Arts' d'aquesta temporada. El pròxim 7 de maig, l'OCV oferirà un concert en el qual interpretarà bandes sonores icòniques del seté art.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià