Crits de "covard" a Sánchez per no intervenir i Armengol ix en la seua defensa demanant "respecte"

El diputat electe i secretari general del PSOE de Valladolid, Óscar Puente, en pujar a la tribuna
Eduardo Parra - Europa Press
Publicado: martes, 26 septiembre 2023 17:56

   MADRID, 26 Sep. (EUROPA PRESS) -

   Els diputats del PP han cridat "covard" al president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, per haver rebutjat intervenir en el debat d'investidura del candidat del PP, Alberto Núñez Feijóo, la qual cosa ha obligat la presidenta del Congrés, Francina Armengol, a eixir en la seua defensa demanant "respecte".

   La decisió del PSOE de tirar mà de l'exalcalde socialista de Valladolid Óscar Puente per a donar rèplica a Feijóo ha encès els ànims en la bancada del PP pràcticament des que aquest ha pujat a la tribuna d'oradors.

   Tant és així que la presidenta de la Cambra baixa ha hagut d'intervenir en diverses ocasions per a pregar silenci a la bancada 'popular', que s'ha regirat amb diferents parts del discurs, singularment quan ha recriminat a Feijóo la seua relació amb el narcotraficant Marcial Dorado.

"NO ES POT PATALEAR AL CONGRÉS"

   "La gent que ens està escoltant es mereix que estiguem a l'altura de les circumstàncies", ha reclamat Armengol en una de les ocasions, quan Puente li ha demanat empara davant l'actuació dels diputats del PP, que han arribat fins i tot a patalear. "Senyors diputats, no es pot patalear al Congrés --els ha recriminat--. Cal tindre respecte als ciutadans".

   En el seu torn, el president dels 'populars' ha començat la seua rèplica al PSOE deixant clar que la seua intervenció seria "breu" perquè no volia participar del que ha denominat "el club de la comèdia".

   I, a continuació, s'ha dirigit el president del Govern en funcions per a tirar-li en cara que durant la campanya electoral de juliol li arribara a demanar fins a sis debats i que ara no siga capaç d'intervenir en aquesta sessió.

"EN DEMOCRÀCIA ES RESPECTEN LES INSTITUCIONS"

   Aquestes paraules han provocat que tota la bancada del PP es posara en peus i començara a corejar crits de "covard" contra Sánchez. "Això no és un pati de col·legi", ha interromput de seguida Armengol, qui ha eixit en defensa de Sánchez en assegurar que no anava a permetre "cap insult".

   "Ací venim a debatre, a escoltar-nos, a escoltar un programa que aquest presentant el candidat Feijóo, i no acceptaré cap insult. Els demane silenci i respecte a totes les institucions democràtiques, entre elles al president del Govern --ha reclamat--. Respecten aquesta Càmera i la sobirania nacional".

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià