CSIF demana millores "reals" i "immediates" per al personal de presons de la província

Archivo - Arxiu - Presó d'Albocàsser
CSIF - Archivo
Publicado: lunes, 25 septiembre 2023 18:01

   CASTELLÓ, 25 Sep. (EUROPA PRESS) - -

   La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) ha aprofitat aquest dilluns la commemoració de la festivitat de la Mercé, patrona del funcionariat d'Institucions Penitenciàries, per a reclamar "millores reals i immediates" per al personal que treballa en els centres de la província de Castelló.

   Des de la central sindical han assenyalat que enguany han descartat participar en els actes organitzats amb motiu d'aquesta celebració "com a mesura de protesta pels continus incompliments en matèria laboral".

   "Exigim una negociació real que millore les condicions laborals del personal dels centres i reconega l'esforç que fan els empleats públics penitenciaris amb l'equiparació salarial promesa respecte a Catalunya, una formació adequada, la consideració d'agents d'autoritat i la resta de compromisos que l'administració té paralitzats", han ressenyat des de CSIF.

   En eixe sentit, han lamentat que, "lluny de resoldre's, les problemàtiques que presenten els centres, com les agressions al funcionariat, la falta de reconeixement social i de promoció professional, la falta d'un uniforme digne o el fet d'haver de treballar en instal·lacions obsoletes o que, com en el cas del centre d'Albocàsser, han estat dos anys sense servici de neteja, segueixen agreujant-se any rere any".

   Per això, amb aquesta protesta, des de la central sindical han reclamat "que es visibilicen de nou les greus manques que pateix el personal dels centres penitenciaris i que s'atenguen de manera real i efectiva les seues reivindicacions en lloc de seguir mirant cap a un altre costat".

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià