CSIF reclama a Educació dotació pressupostària i més seguretat jurídica en la normativa sobre convivència

Archivo - Arxiu - Un aula d'un col·legi de València
AYUNTAMIENTO VALÈNCIA - Archivo
Publicado: jueves, 30 marzo 2023 18:49

   VALÈNCIA, 30 Mar. (EUROPA PRESS) -

   La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) ha reclamat a la Conselleria d'Educació una major dotació pressupostària i més seguretat jurídica en la normativa sobre convivència i igualtat en els centres, després de considerar que resulta "insuficient".

   Així mateix, ha demanat reforçar l'autoritat del professorat, reduir "la càrrega burocràtica que comporta" i augmentar el pressupost per a fer-la "més efectiva". En aquest sentit, en un comunicat, ha advertit que la normativa presentada per la Conselleria "no aporta la suficient seguretat jurídica" i ha reclamat mesures "més concretes".

   En aquest sentit, l'organització sindical ha apuntat que no se cita "la responsabilitat subsidiària dels pares tutors pels actes comesos pels menors" ni "tampoc es concreta el reconeixement d'autoritat pública del professorat dins del conjunt d'actuacions".

   D'altra banda, el sindicat ha recalcat que, "sense un pressupost, aquesta normativa no és d'aplicació real". Per açò, ha demanat retirar aquesta norma "fins a disposar de més informes, un pla de formació i una partida pressupostària".

   El sindicat ha sol·licitat la descàrrega horària específica per al coordinador de convivència o el pagament de la tutoria, atés que la normativa li confereix "més responsabilitat". A més, planteja augmentar la descàrrega d'hores per a realitzar una "tutoria completa".

   La central sindical, igualment, ha sol·licitat formació específica en aquests aspectes i estratègies de treball en els possibles casos. Aquesta formació afectaria al conjunt de docents i es realitzaria en horari lectiu, ha assenyalat.

   De la mateixa manera, ha insistit en la rebaixa de ràtio d'alumnat per aula per a una atenció "més personalitzada" i així poder detectar "més ràpidament situacions contràries a la convivència".

   CSIF també ha posat l'accent en no augmentar amb aquesta nova norma "la burocràcia que ja suporten equips directius i docents". El sindicat ha proposat que l'inici de qualsevol tipus d'acció per a la prevenció de la violència "ha de ser competència, amb el control i coneixement necessaris, de l'equip directiu".

   Finalment, ha demanat que Inspecció educativa siga "clau" en aquests processos, ja que considera que el seu criteri tècnic i professional "és necessari". A més, ha plantejat afegir al text que la Inspecció "s'informe, organitze, articule i realitze seguiment". "D'aquesta forma es trasllada a la comunitat educativa una seguretat major en situacions tan complexes", ha afegit.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià