Actualizado 01/07/2022 14:40

La defensa de Paula Bonet diu que el seu assetjador té altra causa per perseguir una altra dona

Archivo - Arxiu - La pintora Paula Bonet.
Jorge Gil - Europa Press - Archivo

   L'home afronta fins a quatre anys de presó en el juí d'aquest divendres

   BARCELONA, 1 jul. (EUROPA PRESS) -

   L'advocada Carla Vall, que representa a l'artista Paula Bonet, ha explicat aquest divendres que l'home jutjat aquest divendres acusat d'assetjar la pintora té una altra causa oberta en una altra ciutat per presumptament aguaitar a una altra dona.

   Ho ha explicat en declaracions als periodistes abans del juí previst per a aquest divendres al matí, que es farà a porta tancada i en el qual Bonet reclama condemnar a l'home a quatre anys de presó per presumpte assetjament i amenaces, i la Fiscalia ha demanat una pena de tres anys.

   Vall ha explicat que l'acusat "és un home jove, socialitzat, té una vida relativament normalitzada però presenta trets de misogínia" i, preguntada per si creu que la seua defensa pot al·legar alguna malaltia mental per a evitar una condemna, ha assegurat que els forenses que li van avaluar no van apuntar res que poguera eximir-li de responsabilitat.

   Ha valorat que els missatges que va publicar contra ella en xarxes socials, amb amenaces d'assassinat i de violació, són clars i "no pot haver-hi cap malentés possible, la intenció d'aquest home era espantar a Paula i fer-li la vida impossible".

   L'acusat ha estat dos vegades a la presó provisional per aquest cas però fa unes setmanes va quedar en llibertat de nou, després del que Bonet va anunciar que limitaria la seua activitat pública, i en aquest sentit Vall ha assenyalat que l'artista està "anant acompanyada a totes parts, ha limitat anar caminant o anar amb bicicleta".

   Ha afegit que l'artista encara el juí com "un moment de restauració de la seua dignitat" i ha desitjat una condemna contundent que servisca com a missatge social contra aquestes conductes.

colaboracio