Desarticulada una banda especialitzada en robatoris violents amb arma blanca en diversos municipis

Desarticulada una banda especialitzada en robatoris violents amb arma blanca en diversos municipis d'Alacant
POLICÍA NACIONAL
Publicado: jueves, 22 febrero 2024 13:52

   ALACANT, 22 Feb. (EUROPA PRESS) -

   Agents de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil han desmantellat una "perillosa banda criminal" presumptament responsable d'una sèrie de robatoris amb violència, amb l'ús d'arma blanca, comesos en municipis de la província d'Alacant. En un dels seus robatoris, la víctima va patir greus lesions i va haver de ser ingressada en la Unitat de Vigilància intensiva (UCI).

   L'operació conjunta GREEN-IBVIC ha sigut desenvolupada pel Grup de Policia Judicial de la Comissaria de Policia Nacional a Elda, juntament amb els Equips de Policia Judicial de Villena i Novelda de la Guàrdia Civil. Es va iniciar després de tenir-se coneixement d'un robatori amb violència ocorregut en la matinada del passat 14 de gener en una zona d'oci d'Ibi, on la víctima va patir greus lesions d'arma blanca i va ser ingressada a la Unitat de Vigilància intensiva (UCI) de l'Hospital Verge dels Lliris d'Alcoi, segons han indicat ambdues forces de seguretat en un comunicat.

   Aquest fet va ser seguit en el mateix dia per un altre robatori amb violència a plena llum del dia, pròxim a un caixer automàtic d'una entitat bancària de la localitat Biar, on un policia local anara de servei del mateix municipi va procedir a la detenció d'un dels membres de la banda.

   Durant el mateix dia, la banda criminal va continuar les seues activitats delictives en dues estacions de servei dels municipis alacantins de Villena i Monòver. A més, després de menjar en un restaurant de Villena, es van anar sense pagar les consumicions.

   Posteriorment, el 16 de gener, el vehicle suposadament utilitzat per la banda va ser identificat a Elda, amb evidències d'haver alterat la numeració de la matrícula, presumptament amb la finalitat d'eliminar el rastre que havien deixat en els llocs on havien comès els robatoris.

   Tots dos cossos policials estaven portant investigacions en paral·lel relacionades amb els mateixos fets i persones i, fruit de la col·laboració existent, van conjuminar esforços de col·laboració i es va establir una operació conjunta per a la localització, detenció i total esclariment dels il·lícits penals comeses per aquestes persones investigades.

   Els agents dels grups investigadors implicats van centrar les seues sospites en tres homes i dues dones d'entre 29 i 41 anys d'edat, tots amb antecedents per delictes similars.

   Després d'acreditar la participació dels sospitosos en els delictes investigats, es va procedir a la detenció de dos homes a Elda que van ingressar a la presó per aquests fets. També van arrestar a una dona a Canals, que va quedar en llibertat amb mesures cautelars.

   Altres dos membres de la banda, un home i una dona, van ser investigats al Centre Penitenciari d'Alacant, on es trobaven ingressats a la presó preventiva per un delicte greu comesa en la localitat d'Elda el passat any.

   A més, els dos ganivets utilitzats en els robatoris, van ser intervinguts, així com dos telèfons mòbils sostrets que van ser retornats als seus legítims amos.

   Als implicats se'ls imputen múltiples delictes, incloent un d'homicidi en grau de temptativa, quatre de robatori amb violència i intimidació, dues d'estafa bancària per utilitzar les targetes sostretes, un d'apropiació indeguda per no retornar el vehicle utilitzat, un de lesions i un de falsedat documental, per haver modificat la matrícula del vehicle utilitzat.

   El Jutjat d'Instrucció número 1 d'Ibi, és l'òrgan judicial que s'ha fet càrrec de les actuacions judicials.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià