Detingut el propietari d'una empresa a Elx on treballaven persones en situació irregular

Archivo - Arxiu - Imatge d'un vehicle de la Policia Nacional
POLICÍA NACIONAL - Archivo
Publicado: viernes, 9 junio 2023 18:50

   ALACANT, 9 Jun. (EUROPA PRESS) -

   Agents de la Policia Nacional han detingut un home de 48 anys com a presumpte autor d'un delicte contra els drets dels treballadors. Era propietari d'una empresa a Elx en la qual suposadament treballaven dos persones en situació irregular.

   La investigació es va iniciar el passat 30 de maig, quan els policies van ser alertats per un accident laboral en una de les naus del polígon industrial de Carrús, segons ha informat el cos policial en un comunicat.

   Els efectius es van entrevistar amb un home que va manifestar ser el propietari de la nau i va relatar que, al costat de la persona accidentada, tractaven de descarregar un sac d'uns mil quilos de gra d'una furgoneta quan el sac va bolcar durant la maniobra. Aquest succés va fer bolcar també la transpaleta que estaven utilitzant, la que va caure damunt de la cama de l'accidentat.

   Posteriorment, el Grup d'Estrangeria de la Comissaria d'Elx de Policia Nacional va realitzar les indagacions oportunes amb la Tresoreria de la Seguretat Social i va descobrir que la persona que va patir l'accident no estava donada d'alta en l'empresa i es trobava de manera irregular a Espanya.

   El passat 5 de juny, els agents van realitzar una inspecció en l'empresa d'Elx, on en eixe moment hi havia una altra treballadora que mancava dels requisits per a treballar i també es trobava en situació irregular a Espanya. Per tot això, els policies van procedir a la detenció de l'empresari.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià