i-DE d'Iberdrola connecta més de 44.000 instal·lacions d'autoconsum a la Comunitat Valenciana

Vivendes connectades a l'autoconsum
IBERDROLA
Publicado: lunes, 20 marzo 2023 17:07

   VALÈNCIA, 20 Mar. (EUROPA PRESS) -

   i-DE, la distribuïdora del grup Iberdrola, ha superat les 44.000 instal·lacions d'autoconsum connectades a la seua xarxa elèctrica a la Comunitat Valenciana, que aporten al sistema aproximadament 500 megavats (MW) de generació verda totalment integrada en les xarxes de baixa i mitjana tensió.

   La companyia ha organitzat recentment una sessió formativa online dirigida a professionals del sector que ha comptat amb la participació de més de 350 persones, i amb la col·laboració dels col·legis professionals d'Enginyers Tècnics i Superiors de la Comunitat Valenciana, i les associacions d'instal·ladors ASELEC, SEME, APEME, FEMEVAL i AIECS, segons ha explicat en un comunicat.

   L'obertura ha comptat amb la participació de la directora general d'Indústria, Energia i Mines de la Generalitat, Silvia Cerdà, que ha destacat la importància que els instal·ladors "coneguen de manera adequada quina passos han de donar per a culminar de la millor manera i major rapidesa possible el procés de tramitació perquè les instal·lacions queden connectades a la xarxa".

   Per la seua banda, la directora d'i-DE en la Regió Est, Ana Lafuente, ha destacat l'important paper que representa la xarxa de distribució elèctrica com facilitadora de la transició energètica i el volum de sol·licituds d'autoconsum que s'estan gestionant a la Comunitat Valenciana, on en aquest inici de 2023 "s'han connectat més de 10.000 noves instal·lacions, que accentuen la tendència ja viscuda en 2022 amb la connexió de més de 23.000 autoconsums l'any".

   A més, la xarxa també ha assumit amb normalitat un increment constant d'aproximadament el 30% de punts de recarrega per a vehicles elèctrics durant els últims anys.

   i-DE es troba immersa en un procés de digitalització de la xarxa de distribució elèctrica que proporcionarà més informació per a implantar mesures addicionals d'eficiència i sostenibilitat energètica, de forma compromesa amb una acció climàtica ambiciosa i urgent.

   A la Comunitat Valenciana, i-DE gestiona més de 68.000 quilòmetres de línies de baixa i mitjana tensió i més de 3.400 km de línies d'alta i molt alta tensió. Així mateix, compta amb 25.000 centres de transformació en servici i 177 subestacions primàries i secundàries. En els últims anys ha convertit els seus més de 3,5 milions de comptadors i la infraestructura que ho suporta en intel·ligents, incorporant capacitats de telegestió, supervisió i automatització.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià