La Diputació de València publica les bases del programa per a promocionar les bandes de música

Diputació de València publica bases del programa per a promocionar les bandes de música "a nivell nacional i internacional"
DIPUTACIÓN DE VALENCIA
Publicado: miércoles, 19 junio 2024 16:34

   VALÈNCIA, 19 Jun. (EUROPA PRESS) -

   La Diputació de València ha publicat les bases del programa anual 'Concerts a dos bandes 2024' per a promocionar estes formacions musicals "a nivell nacional i internacional". La iniciativa que preveu la contractació de societats musicals valencianes per a oferir concerts tant a la província com a la resta d'Espanya i l'estranger.

   L'entitat continua apostant per la promoció i difusió de la música de bandes de la província "més enllà del nostre territori", segons arreplega la corporació provincial en un comunicat.

   Es tracta d'un programa de concerts propi en el qual poden participar les bandes de música federades de la província de València que tinguen capacitat de realitzar un concert amb un nombre mínim de 30 músics i un màxim de 90 intèrprets. El termini per a presentar les sol·licituds en la seu electrònica de la Diputació conclou el pròxim 3 de juliol.

   El diputat de Bandes de Música, Ricardo Gabaldón, ha subratllat que amb l'engegada de programes "com este potenciem el patrimoni cultural immaterial valencià de música de banda, que forma part dels nostres senyals d'identitat, agregant més concerts cada any".

   "A més dels concerts a la nostra província, pretenem donar a conèixer la nostra música a Espanya i en altres països al món, igual que a tots els ciutadans de les nostres terres i als turistes que ens visiten", ha apuntat.

   En concret, el programa 'Concerts a dos bandes' contempla tres concerts a l'estranger, cinc concerts fora de la província de València, i fins a 30 concerts en municipis valencians, que inclouen l'intercanvi amb una altra banda de música d'una altra localitat, la qual cosa suposa la realització de dos concerts en municipis de la província.

   En el cas de les bandes que vulguen participar en els concerts d'intercanvi amb una altra banda d'un municipi diferent, hauran de concretar en les seues sol·licituds les dates i el lloc en el qual es duran a terme les dues actuacions. A més, amb l'objectiu de promocionar als compositors valencians, almenys el 50 per cent del repertori musical haurà d'estar integrat per obres de compositors valencians.

   La Diputació dotarà a cada societat musical fins a un màxim de 2.700 euros per concert en la província. Per al cas dels concerts de fora de València el pagament serà de 5.000 euros, mentre que els concerts en l'estranger comptaran amb una ajuda de 13.000 euros.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià