Els 73 usuaris de la residència de Montant, traslladats a Borriana i altres centres del grup

753590.1.260.149.20230324104453
Vídeo de la noticia
UME
Publicado: viernes, 24 marzo 2023 10:44

   Igualtat envia un missatge de tranquil·litat a les famílies: "La protecció de les persones ha estat plenament garantida"

   CASTELLÓ, 24 Mar. (EUROPA PRESS) -

   Els 73 usuaris evacuats de la residència de persones majors dependents de Montant (Castelló) per l'incendi declarat en la localitat de Vilanova de Viver i que afecta a altres poblacions de la comarca de l'Alt Millars han sigut traslladats a la residència pública de persones majors de Borriana i altres instal·lacions del grup Savia que gestiona el centre desallotjat.

   La Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, en col·laboració amb la Guàrdia Civil i la UME, ha evacuat el centre en el qual aquest dijous hi havia 73 persones residents, de les quals 17 són grans dependents.

   Per açò, han necessitat d'un ampli dispositiu d'ambulàncies i vehicles adaptats per a ser traslladats a la residència pública de persones majors de Borriana i altres residències del grup que gestiona el centre de Montant, segons han informat fonts del departament que dirigeix Aitana Mas.

   Les tasques d'evacuació, coordinades des de la Direcció territorial d'Igualtat i Polítiques Inclusives de Castelló, van començar en la nit d'aquest dijous i s'han completat aquest matí a les 7.00 hores.

   La Direcció general de Persones Majors va engegar el protocol d'evacuació en cas d'incendi aquest dijous a la vesprada davant l'avanç de les flames cap a aquesta localitat de l'Alt Millars.

   Des de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives s'ha manat un "missatge de tranquil·litat" als familiars de les persones residents per a garantir-los "que la protecció de les persones ha estat en tot moment plenament garantida".

   L'evacuació s'ha efectuat mitjançant autobusos i transports medicalitzats per a traslladar amb la major seguretat possible a les persones majors amb mobilitat reduïda.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià