Els biòlegs Jeffrey I. Gordon, Peter Greenberg i Bonnie L. Bassler, Premis Princesa d'Astúries d'Investigació

Jurat dels Premis Princesa d'Astúries
EUROPA PRESS
Publicado: miércoles, 7 junio 2023 12:05

   OVIEDO, 7 Jun. (EUROPA PRESS) -

   Els biòlegs nord-americans Jeffrey I. Gordon, Peter Greenberg i Bonnie L. Bassler han sigut guardonats amb el Premi Princesa d'Astúries d'Investigació Científica i Tècnica 2023. El jurat ha llegit la decisió hui a les 12.00 hores a l'hotel Eurostars de la Reconquista d'Oviedo.

   A aquest premi, seté dels huit guardons internacionals que convoca enguany la Fundació Princesa d'Astúries i que complixen la seua XLIII edició, optaven 40 candidatures de 16 nacionalitats.

   Els Premis Princesa d'Astúries estan destinats, segons assenyala el seu Reglament, a guardonar la tasca científica, tècnica, cultural, social i humanitària realitzada per persones, institucions, grups de persones o d'institucions en l'àmbit internacional.

   D'acord a aquests principis, el Premi Princesa d'Astúries d'Investigació Científica i Tècnica es concedirà a la tasca de cultiu i perfeccionament de la investigació, descobriment i/o invenció en les matemàtiques, l'astronomia i l'astrofísica, la física, la química, les ciències de la vida, les ciències mèdiques, les ciències de la Terra i de l'espai i les ciències tecnològiques, així com de les disciplines corresponents a cadascun d'aquests camps i de les tècniques relacionades amb elles.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià