Els "ventres de lloguer" i Ana Obregón, en l'examen de Castellà de la Selectivitat a la Comunitat Valenciana

Un professor subjecta exàmens abans de començar les proves d'accés a la universitat 2023 (arxiu)
Jorge Gil - Europa Press
Publicado: miércoles, 7 junio 2023 14:15

   VALÈNCIA, 7 Jun. (EUROPA PRESS) -

   El debat sobre els anomenats 'ventres de lloguer' i el mediàtic cas de la presentadora Ana Obregón s'han convertit en matèria d'examen en la segona jornada de les Proves d'Accés a la Universitat (PAU) a la Comunitat Valenciana.

   La prova de Castellà-Llengua i Literatura ha inclòs l'editorial que el diari El País va publicar el passat 1 d'abril amb el títol 'Vientre de alquiler'.

   El text periodístic recorda que "la notícia que l'actriu i presentadora Ana Obregón, de 68 anys, havia decidit ser mare de nou pel procediment d'un ventre de lloguer als Estats Units ha reobert el debat en la política i en la societat sobre aquesta pràctica prohibida a Espanya, però legal a altres països".

   "En el cas dels ventres de lloguer s'ha caminat a una banalització de la tècnica, amb cada vegada més casos de models, famosos o rics sense més que recorren a un ventre de lloguer per conveniència professional o per a preservar el seu cos dels efectes d'un embaràs: La maternitat o la paternitat poden ser un desig legítim, però no prevalen sobre el dret del xiquet concebut ni sobre els drets humans de les dones", agrega.

   Al fil d'aquest escrit, s'ha plantejat a l'alumnat valencià que responga, entre altres qüestions, al següent interrogant: "Hauria d'autoritzar-se la gestació subrogada a Espanya?".

   Un total de 22.951 estudiants de la Comunitat Valenciana participen en aquesta convocatòria ordinària de la Selectivitat.

   Després d'haver arrancat aquest dimarts, hui dimecres arriba el torn dels exàmens de Castellà i Anglés al matí i de les optatives de Química, Disseny i Història de la Filosofia a les 15.30 hores i de Dibuix Tècnic, Geologia i Geografia a les 17.45 hores.

   L'últim dia d'exàmens començarà demà a les 9.30 hores amb les proves de Matemàtiques, Llatí i Fonaments de l'Art i continuarà a les 11.45 hores amb l'examen de Matemàtiques Aplicades. La jornada finalitzarà a les 15.30 hores amb els exàmens de Grec, Arts Escèniques, Alemany, Francés i Italià.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià