Elton Luis combina dansa i tecnologia interactiva amb l'estrena de la peça 'tek-net' en Espai LaGranja

L'Institut Valencià de Cultura combina dansa i tecnologia interactiva amb l'estrena de la peça 'Tek-net' en Espai LaGranja
JOSE JORDAN
Publicado: jueves, 2 mayo 2024 18:23

   VALÈNCIA, 2 May. (EUROPA PRESS) -

   El coreògraf Elton Luis combina la dansa amb la tecnologia interactiva en la peça 'Tek-net', que es representarà aquest divendres, 3 de maig, a les 18.30 hores en Espai LaGranja.

   Es tracta d'un pilot sobre la convergència entre la dansa i la innovació tecnològica, que forma part del projecte de la Unió Europea Artcast4D, en el qual participen set països, explica l'Institut Valencià de Cultura (IVC).

   Combinar art i tecnologia immersiva perquè la gent "interactue amb la cultura" i "soltar la creativitat" és la idea que està desenvolupant Artcast4D, un consorci europeu de socis d'investigació, tecnologia, cultura i mitjans de comunicació, que treballa amb artistes, organitzacions culturals, empreses creatives, museus, ciutats i autoritats locals per a desenvolupar noves experiències immersives en espais públics.

   En 'Tek-net', el món digital es fusiona amb el moviment humà per a explorar la complexa relació entre l'ésser humà i les noves tecnologies. A través de l'electro danse, els ballarins Sebastián Verd, Luisa Cerrada i Elton Luis encarnen les dinàmiques de connexió i alienació que sorgeixen en l'era digital.

   L'obra es desplega en diverses seccions, cadascuna representant diferents aspectes de la interacció tecnològica. Comença amb la 'Connexió Inicial', on els ballarins, en una sincronia perfecta, simulen el naixement i l'expansió vertiginosa de la xarxa. A mesura que avança, la peça aprofundeix en 'Reflexos Digitals', on els espills i les llums juguen un paper crucial.

   El clímax arriba amb 'Desconnexió', un segment que mostra les tensions i l'aïllament provocats per la sobrecàrrega d'informació i la dependència tecnològica. Finalment, 'Integració' ofereix una visió més esperançadora, suggerint un equilibri possible entre la tecnologia i la humanitat.

   Artcast4D reuneix a agents creatius i socis industrials amb la societat civil per a engegar quatre projectes pilot amb diferents temes i experiències denominats 'Participació ciutadana', 'Art en espais públics', 'Innovació en les arts i experiències' i 'Turisme de la saviesa'.

   A més, el projecte mostrarà el potencial de les experiències immersives per a impulsar les indústries creatives culturals integrant des del principi tècniques d'avaluació i mesurament de l'impacte en línia desenvolupades pel soci d'investigació digital IFAAR.

SOCIS DEL CONSORCI

   El consorci està coordinat pel Politècnic de Milà i reuneix a 10 socis de set països europeus que fusionen la investigació, la tecnologia, la creativitat, els mitjans de comunicació i els antecedents culturals.

   Entre els socis pilot figuren el municipi d'Issyles-Moulineaux, França; el centre artístic de Londres Watermans, al Regne Unit; la consultora cultural CulturaLink, en col·laboració amb el soci regional associat Espai LaGranja de l'Institut Valencià de Cultura, i el centre d'investigació CERTH, amb el soci tecnològic EXUS AI Labs a Atenes, Grècia.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià