EpC.- STEPV demana la dimissió del conseller d'Educació per "situar-se al marge de la llei" en referència a esta matèria

Publicado: miércoles, 21 mayo 2008 18:02

VALÈNCIA, 21 de maig (EUROPA PRESS)

El sindicat d'Educació STEPV ha demanat hui la dimissió del conseller d'Educació, Alejandro Font de Mora, perquè "se situa al marge de la llei i actua de forma irresponsable" en referència a l'ordre de l'assignatura d'Educació per a la Ciutadania (EpC).

A més, el sindicat ha assenyalat que recorrerà l'ordre anunciada hui per Font de Mora -per la qual EpC es podrà cursar, sempre en anglés, però o assistint a classe de forma habitual o realitzant un treball- ja que segons els servicis jurídics del sindicat "vulnera tres principis reconeguts en normes superiors".

El primer d'estos principis vulnerats és que només la llengua estrangera s'impartirà en un idioma que no siguen les dos llengües reconegudes en l'estatut, és a dir, valencià i castellà.

En segon lloc, critica que, l'alumnat valencià no podrà "conéixer les causes que provoquen la violació dels drets humans, la pobresa i la desigualtat, ni "conéixer els fonaments del mode de vida democràtic, ja que estos continguts han estat suprimits per la normativa de la Generalitat".

I, finalment, STEPV considera que esta nova ordre "vulnera la normativa d'avaluació de l'alumnat i representa una intromissió en la llibertat de càtedra en obrir la possibilitat d'aprovar l'assignatura amb un treball".

A més, el sindicat ha informat que "donarà cobertura a aquelles persones que es neguen a seguir les instruccions del conseller que amb les seues actuacions s'ha situat al marge de la llei".

D'altra banda, "entenem que la inversió que el conseller ha anunciat per a pagar la seua particular batalla amb el Govern central hauria de destinar-se a cobrir necessitats estructurals que arrossega l'ensenyament valenciana, com les substitucions i les baixes als centres", ha assenyalat el sindicat.

De la mateixa manera, STEPV-Iv ha afirmat que "si es publica esta ordre s'acabarà complicant l'organització dels centres de secundària i condicionarà greument els horaris de l'alumnat i del professorat per al curs 2008-2009".

D'altra banda, el sindicat ha denunciat hui que la inspecció educativa "està fent interrogatoris als centres educatius sobre l'assignatura Educació per a la Ciutadania (EpC) i ha recordat que "el professorat no està obligat a contestar-hi".

"ARREPLEGANT INFORMACIÓ"

Segons STEPV-Iv, esta inspecció està arreplegant informació "sobre les disponibilitats i titulacions del professorat de Filosofia i Geografia i Història per a impartir EpC en anglés" i ha demanat que "es retire la instrucció que permet estes preguntes, i ha exigit que es destruïsca la informació que s'ha arreplegat fins ara".

"Alguns inspectors s'estan sobrepassant en les seues funcions i estan fent interrogatoris, ja que arriben al centre, pregunten on estan els professors, els trauen de classe, els demanen el DNI i els interroguen preguntant-los si tenen o no la titulació i la seua disponibilitat", ha afegit.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià