Un espectacle musical de Maracaibo visibilitza a dones invisibles en el cicle 'Dones d'ací' de Teatre Arniches

Un espectacle musical de Maracaibo visibilitza a dones invisibles en el cicle 'Dones d'ací' de Teatre Arniches
GVA
Publicado: miércoles, 31 mayo 2023 17:06

   ALACANT, 31 May. (EUROPA PRESS) -

   El Teatre Arniches d'Alacant encara la recta final de la seua temporada amb el cicle 'Dones d'ací', en el qual els professionals alacantins es convertixen en protagonistes de la programació, que iniciaran les companyies locals Maracaibo i Pàmpol Teatre. En concret, Maracaibo representarà un espectacle musical que busca visbilizar a les dones invisibles.

   La delegada territorial de l'Institut Valencià de Cultura (IVC), Alicia Garijo, ha posat en valor el talent local alacantí i l'aposta de l'Arniches per aquests professionals, segons ha indicat la Generalitat en un comunicat.

   "Tenim grans professionals treballant en projectes molt interessants i l'Arniches acull alguns d'ells per a despedir la temporada 2022/23 apostant pel nostre, que en l'escenari es converteix en el de tots", ha ressaltat.

   D'aquesta forma, el divendres 2 de juny, a les 20.30 hores, la companyia il·licitana Maracaibo presentarà 'Invisibles'. Es tracta d'un espectacle molt musical amb deu cançons interpretades en directe, amb temes de Silvia Pérez Cruz, María Ruiz, Mari Trini, Cecilia i Luz Casal. En aquesta obra, teatre, poesia i dansa serveixen per a visibilitzar a les dones invisibles, perquè "el que no es veu, no existeix".

   Cristina Maciá, Vanesa Yago i Juan Carlos García són els intèrprets d'aquesta peça, que comparteixen escenari amb els intèrprets musicals Silvia Ibarra, Mayje Torrent, Isa Serres, Antonio Valero, Vanesa Belmonte i Inma García.

   'Invisibles' vol donar veu a les quals van aconseguir obrir-se camí a pesar de les traves, a les quals no ho van aconseguir i a les més desvalorades per un món androcéntrico. Es tracta d'un homenatge a les mares i àvies, les històries de les quals no es troben en els llibres, ni en les estàtues, ni en els arxius.

   L'endemà, el 3 de juny, a les 18.30 hores, en Som Menuts, la companyia alacantina Pàmpol Teatre representarà 'La granja de Candela', un espectacle de titelles amb música i entorn del món animal.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià