Europa mobilitza més de 1.500 rescatistes i 3 milions en ajuda d'emergència a Turquia

Publicado: miércoles, 8 febrero 2023 17:28

   BRUSSEL·LES, 8 Feb. (EUROPA PRESS) -

   Un total de 23 països europeus, incloent 20 Estats membres, han oferit assistència d'emergència a Turquia enfront dels terratrèmols que van sacsejar el sud del país divendres passat i fins avui han mobilitzat 36 equips de rescat i metges, incloent a més de 1.500 rescatistes, ha informat la Comissió Europea en el seu últim balanç.

   A través del Mecanisme de Protecció Civil de la UE que coordina la resposta davant emergències, els Vint-i-set han estès la seua oferta d'assistència a 1.509 rescatistes i 101 gossos especialitzats en aquestes tasques.

   En total han mobilitzat recursos 20 Estats membres de la UE: Àustria, Bèlgica, Bulgària, Croàcia, Xipre, República Txeca, Alemanya, Estònia, França, Grècia, Hongria, Itàlia, Malta, Països Baixos, Polònia, Portugal, Romania, Eslovènia, Eslovàquia i Espanya, a més de Montenegro, Albània i Sèrbia.

   A més, la Comissió Europea ha anunciat aquest dimecres una partida inicial de tres milions d'euros en assistència d'emergència per a impulsar la resposta turca enfront del desastre registrat aquest dilluns.

   En el terreny també s'ha desplegat un equip del Mecanisme de Protecció Civil de la UE per a coordinar els treballs de salvament, segons ha confirmat el comissari de Gestió de Crisi, Janez Lenarcic, qui ha posat l'accent que tota l'ajuda que envia el bloc està perfectament coordinada des de Brussel·les i a Turquia.

   Ankara ha ampliat la seua demanda d'assistència a la UE per a reclamar més material de protecció com a tendes de campanya, roba d'abric i calfadors, una petició que ja han atès socis comunitaris com Alemanya, Lituània i Eslovènia.

3,5 MILIONS D'AJUDA D'EMERGÈNCIA A SÍRIA

   Pel que fa a Síria, les autoritats comunitàries han confirmat aquest dimecres que Damasc ha demanat formalment aquest dimecres ajuda d'emergència a la Unió Europea enfront de la sèrie de terratrèmols, que han deixat milers de morts. Després d'açò, Brussel·les ha activat el Mecanisme de Protecció Civil de la UE i comanda als Vint-i-set que atenguen les peticions concretes d'ajuda per a gestionar la crisi humanitària.

   En aquest sentit, el Centre de Coordinació de Resposta davant Emergències de la UE està en contacte amb els Estats membres i Nacions Unides per a canalitzar l'ajuda a les comunitats més necessitades a Síria després del sisme.

   Així mateix, Brussel·les ha anunciat una ajuda humanitària d'emergència 3,5 milions d'euros per a garantir l'accés a protecció, aliment i sanejament, a més de suport a les tasques de cerca i rescat.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià