Un extreballador de RTVV publica una novel·la negra ambientada en l'ens públic

Marcos García, autor del libro "Temporada de Cizaña".
MARGA FERRER
Publicado: jueves, 23 abril 2015 17:04

VALÈNCIA, 23 Abr. (EUROPA PRESS) -

   El periodista i extreballador de Radiotelevisió Valenciana (RTVV) Marcos García Martí (València, 1979) acaba de publica 'Temporada de cizaña', la seua primera obra com a escriptor, una novel·la negra que situa a dos tremps al camí de la investigació del suposat assassinat d'una advocada que va després de la pista d'alts càrrecs d'una televisió autonòmica per diversos casos d'assetjament sexual i corrupció, segons ha informat l'editorial en un comunicat.

   L'autor de 'Temporada de cizaña' ha estat durant huit anys guionista en Canal 9, en una època "en què el germen de l'entramat que es gestava a l'ens públic i que el va conduir al seu tancament definitiu el novembre de 2013 començava a fer-se palpable als jutjats", ha afegit.

   García Martí sosté que "RTVV és la història d'una espoliació en el qual part del patrimoni del mitjà es va menyscabar fins a l'os i el que queda ja no servix ni per a fer caldo". La trama se centra en dita "temporada" televisiva en què la "zitzània perjudicial" va créixer "al mateix ritme que el blat de professionals que treia endavant les emissions i els programes diàriament", afegix l'autor, que ha utilitzat estes dates com a inspiració per a la creació de la seua obra de ficció, tot i que ni els personatges ni les situacions que es viuen són reals.

   Per al pròleg del llibre, l'escriptor ha comptat amb les reflexions del també extreballador de RTVV, el periodista i còmic valencià Eugeni Alemany. "Es veia venir i han estat molt pocs els que es van atrevir a posar-se decididament davant del carro per a detenir-lo", ha comentat Alemany sobre la caiguda de l'ens públic, al que afegix que "en el malson de RTVV hi ha hagut implicats que van col·laborar, treballadors que simplement passaven per allà i professionals que des del minut un d'emissió de Canal 9 es van posar l'armilla vermella (els afectats)".

   La novel·la ix a la venda este divendres sota el segell de 360 Graus Llibres, que es va llançar al mercat dels llibres l'octubre passat. És una editorial creada per Soma Comunicació que perseguix aglutinar entorn del seu segell una comunitat de periodistes escriptors, que troben la referència per a compartir recomanacions, vendre els llibres que hagen editat o pertànyer a una xarxa social de comunicadors amb inquietuds literàries o investigadores.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià