Fans de Star Wars, feliços amb el desembarcament de la saga a València: "És un orgull"

Part del material en un camió durant el rodatge de la nova entrega de 'Star Wars' en la Ciutat de les Arts de València.
Jorge Gil - Europa Press

   VALÈNCIA, 21 Mar. (EUROPA PRESS) -

   L'arribada de l'equip de rodatge d'una de les superproduccions de l'univers Star Wars a València no només produeix la curiositat de veïns i mitjans de comunicació, sinó que provoca una enorme alegria entre els fans. "És molt especial. És un orgull que trien la ciutat per a convertir-se en escenari d'una de les nostres sèries favorites".

   Així ho comenta a Europa Press Roberto, membre de la Legion 501st Spanish Garrison, que apunta que l'elecció de la Ciutat de les Arts i les Ciències per a la filmació de diverses escenes és idònia.

   De fet, precisament aquest va ser l'enclavament on el passat mes d'octubre la Legió 501-Spanish Garrison --representant a Espanya d'un club internacional que combina la passió per la famosa saga i la recreació cinematogràfica dels personatges amb la dedicació a causes socials-- va celebrar la XII edició del Training Day, un esdeveniment pel qual van desfilar més de 400 persones encarnant a personatges de la saga 'Star Wars'.

   "Per a nosaltres és un mode de vida", insisteix Roberto, que recorda que aquesta agrupació duu a terme visites a hospitals i altres actes benèfics.

   Els fans estan emocionats amb el rodatge malgrat el secretisme que ho envolta, ja que ni tan sols hi ha confirmació oficial del títol en concret. No obstant açò, s'apunta al fet que es tracta d'Andor', segons va avançar el canal de YouTube Perdidos en Hoth, els integrants dels quals es van presentar al càsting previ que va seleccionar en la capital del Turia a uns 700 extres.

   'Andor' és una sèrie de Disney+ la primera temporada de la qual s'ha sumat a la ja immortal franquícia viatjant als inicis de la rebel·lió --es concep com una preqüela de 'Rogue One: Una historia de Star Wars'-- i seguint els passos de Cassian Andor, a qui dóna vida l'actor mexicà Diego Luna.

ESPEREN TELEFONADA

   Malgrat el silenci, la Legió 501 no perd l'esperança que, com va ocórrer als Estats Units amb la sèrie 'The Mandalorian', l'agrupació reba una telefonada de Disney per a participar d'alguna manera en el rodatge.

   "Seria meravellós", reconeix aquest fan, que espera, a més, que la filmació de la segona temporada d''Andor' puga significar l'avançament perquè altres títols de Star Wars visiten la capital valenciana.

   Amb aquest nou projecte, la Ciutat de les Arts i les Ciències torna a transformar-se en un plató. Anteriorment, el complex ja va acollir la pel·lícula Tomorrowland --amb George Clooney, Hugh Laurie i Britt Robertson-- o les series 'Doctor Who' i 'Westworld'.

Publicado: martes, 21 marzo 2023 18:25

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià