Feijóo demana a Vox que "no interrompa" el canvi a CCAA després del 28M: "Si vol derogar el sanchisme pot facilitar-ho"

El president del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo.
Carlos Luján - Europa Press
Publicado: jueves, 1 junio 2023 12:35

   MADRID, 1 Jun. (EUROPA PRESS) -

   El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha demanat a Vox que "no interrompa" el canvi a comunitats i ajuntaments perquè el PP ha guanyat "clarament" a moltes places.

   Dit això, ha recalcat que si el partit de Santiago Abascal "vol derogar el sanchisme", està "en disposició de facilitar-ho", però si el que vol és "una quota de poder" a través de conselleries o ministeris que ho diga "clarament".

   "Hem guanyat clarament a la Comunitat Valenciana, a Aragó i Balears. I a algunes comunitats com a Balears, tenim més vots que tota l'esquerra junta i espere que ningú interrompa aquest canvi", ha declarat Feijóo, en ser preguntat si el PP negociarà amb Vox a aquells llocs on necessita el seu suport o esperarà que passen les generals del 23 de juliol.

   En una entrevista en Telecinco, Feijóo ha indicat que si Vox "vol derogar el sanchisme, està en disposició de facilitar-ho". "Si el que pretén és tindre una quota de poder, tindre ministeris o tindre conselleries, això és una altra cosa, però que ho diguen clarament", ha emfatitzat.

DEIXAR GOVERNAR QUI HA GUANYAT

   En aquest sentit, ha recordat que porta mesos proposant "derogar el sanchisme" i ha assegurat que espera que "no s'interrompa el canvi" i eixe "partit", en al·lusió a Vox, "done els seus vots a l'esquerra" perquè seria "el món al revés".

   Al seu parer, ha de "deixar governar el PP a autonomies com la Comunitat Valenciana, Balears o Aragó, on la seua formació "ha guanyat clarament" en els comicis del 28 de maig.

   Feijóo ha defès la seua proposta que governe el més votat. Preguntat aleshores si el PP perdria Extremadura en eixe supòsit (el PSOE ha aconseguit més vots encara que tenen tots dos 28 escons), ha respost afirmativament. No obstant açò, ha dit que "el problema" és que el PSOE els ha dit que "que mai deixarà governar la dreta espanyola".

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià