Feligresos retenen a un presumpte lladre que intentava portar-se un calze d'una església d'Oriola

Archivo - Arxiu - Cotxe de Policia Nacional
JEFATURA - Archivo
Publicado: jueves, 1 junio 2023 16:49

   ALACANT, 1 Jun. (EUROPA PRESS) -

   La Policia Nacional ha detingut un home de 37 anys com a presumpte autor d'un suposat delicte de robatori amb violència i intimidació en intentar portar-se un calze i objectes de valor de l'església Santiago d'Oriola, una sostració els feligresos de la qual van impedir en retindre-li fins que van arribar els agents. L'home compta amb antecedents i el jutge ja ha decretat el seu ingrés a la presó.

   Els fets van succeir sobre les 13.00 hores del passat 26 de maig. L'operatiu es va iniciar després de rebre una anomenada la sala CIMACC 091 en la qual manifestaven que una persona tractava de robar en la parròquia, segons ha informat la Comissaria Provincial.

   Fins al lloc es va desplaçar una dotació policial, que va observar com aquest home es trobava en el sòl suposadament forcejant amb una dona i dos homes que tractaven d'evitar que fugira del lloc ja que segons abans ho havien sorprés intentant sostraure efectes que havia extret d'una caixa tancada amb clau que va trobar després de rebuscar en l'altar major.

   Quan va ser recriminat per aquesta actitud, l'home suposadament va espentar a la testimoni per a poder fugir del lloc i posteriorment va forcejar amb dos homes més, tots ells feligresos, que van tractar d'impedir que es portara el sostret fins que va arribar la Policia Nacional.

   Dos de les persones que van intentar impedir el suposat robatori van resultar ferides lleus. Per aquests fets, el detingut va ser traslladat a dependències de Policia Nacional.

   L'arrestat dies abans va ser detingut en la mateixa localitat per un robatori amb violència en un basar xinés després de presumptament intentar sostraure un carregador valorat en 15,95 euros i forcejar amb el propietari de l'establiment per a intentar fugir. A més, l'home ja havia sigut arrestat en altres ocasions anteriors per delictes contra el patrimoni.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià