Ferran Torrent mostra les "diferències morals i ètiques" de València en 'Memòries de mi mateix'

L'escriptor valencià Ferran Torrent en la presentació de la seua nova novel·la 'Memòries de mi mateix'
EUROPA PRESS
Publicado: martes, 7 febrero 2023 15:04

   BARCELONA, 7 Feb. (EUROPA PRESS) -

   L'escriptor valencià Ferran Torrent mostra les "diferències morals i ètiques en 50 anys de diferència" de València en la seua nova novel·la, 'Memòries de mi mateix' (Columna), ha explicat l'autor en roda de premsa aquest dimarts.

   Torrent ha relatat que és una "novel·la amb molt humor" on, a partir de la història del personatge principal, un falsificador de quadres i documents per a militants clandestins anomenat Mític Regino, es recorre una trama internacional sobre la falsificació d'art clàssic i contemporani que arriba fins el 2019.

   La narració comença l'any 1968, quan tres joves treballadors realitzen una pintada reivindicativa la nit abans de l'enterrament de l'alcalde del poble, els camins del qual es creuen amb el del jove falsificador i altres personatges.

   El periodista Marc Sendra, que ja va aparéixer en la seua novel·la 'Individus com nosaltres', intenta reconstruir un escenari en el qual conflueixen l'espoli nazi i la lluita antifranquista.

   "A mi em fascina la destinació, com pot canviar amb una conversa", ha sostingut l'escriptor nascut a Sedaví (València), i ha explicat que la seua nova obra també tracta les idees de la destinació i l'amistat.

   En 'Memòries de mi mateix', Torrent recupera el seu vessant més polititzat i exposa com "tota la solidaritat que hi ha en el 68 es converteix en individualisme en el 2019, és una de les crítiques contra la socialdemocràcia".

L'UNIVERS TORRENT

   Encara que presenta noves incorporacions en el repartiment, la meitat dels personatges de la novel·la han aparegut en altres obres de Torrent: "M'agrada jugar amb personatges que arrosseguen novel·la, retratar l'evolució o involució de la societat i la gent", ha explicat.

   "Té algun punt de contacte amb 'Bulevard dels Francesos' per la trama", ha sostingut, i ha afegit que també manté un punt nostàlgic i una atmosfera similar.

   L'escriptor valencià construeix l'univers literari de la seua obra recuperant ambients, personatges i narratives: "M'agraden molt les coses que saben els lectors però que no saben els protagonistes", ha assenyalat.

    En aquesta ocasió, ha usat la fórmula narrativa de l'alternança de diàlegs en un mateix capítol, barrejant personatges i èpoques, una tècnica literària que, per a ell, "dona molta fluïdesa a la novel·la".

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià