La Fiscalia demana jutjar Le Pen i altres 26 persones per la trama d'ocupacions fictícies a l'Eurocambra

Archivo - Marine Le Pen, excandidata presidencial d'Agrupació Nacional
Europa Press/Contacto/Alexis Sciard - Archivo
Publicado: viernes, 22 septiembre 2023 14:15

   MADRID, 22 Sep. (EUROPA PRESS) -

   La Fiscalia de París ha sol·licitat l'obertura de juí oral contra 27 persones, entre elles l'excandidata presidencial Marine Le Pen i son pare, Jean Marie, per una trama d'ocupacions fictícies que facilitava suposadament el desviament de fons europeus per a despeses estrictament de partit.

   Per a la Fiscalia, entre 2004 i 2016 hi havia "un sistema organitzat fraudulent" que consistia a contractar personal de l'antic Front Nacional --ara Agrupació Nacional-- en qualitat d'assistents d'eurodiputats, un fet que ja ha portat Le Pen mateixa a haver de retornar aquesta setmana més de 330.000 euros al Parlament Europeu.

   La llista de potencials jutjats inclou també el nom de Jean Marie Le Pen, líder històric de la ultradreta a França, l'antic número 2 del partit Bruno Gollnisch i l'alcalde de Perpinyà, Louis Aliot, segons la cadena BFM TV.

   Marine Li Pen sempre ha negat qualsevol irregularitat i el seu advocat ha insistit que l'entrega dels fons reclamats per l'Eurocambra no porta implícit cap reconeixement de culpa. Amb el reembossament, va evitar una embargament forçós dels diners.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià