FSIE demana als partits la renovació automàtica de les unitats concertades i la gratuïtat de les aules de 0-3

Archivo -  Imatge d'arxiu d'una escola infantil
Marta Fernández Jara - Europa Press - Archivo
Publicado: martes, 2 mayo 2023 12:00

   VALÈNCIA, 2 May. (EUROPA PRESS) -

   El sindicat FSIE-CV ha sol·licitat als partits polítics "que es comprometen per escrit" amb la concertada abans de les eleccions i arrepleguen en el seu programa electoral "la protecció i gratuïtat de les aules de 0-3 anys, la renovació automàtica de les unitats concertades que complisquen amb la normativa".

   Així, l'organització reclama "un pas al capdavant per a aconseguir l'equiparació de plantilles entre els centres públics i els concertats i la fi dels impagaments".

   En aquest context, demana la modificació de la normativa que regula el sistema de concerts educatius a la Comunitat Valenciana de manera que es garantisca la renovació automàtica de les unitats concertades, i concertar noves unitats autoritzades, que complisquen amb la normativa, eliminant qualsevol aspecte de la mateixa que considere a la part concertada com a subsidiària de la pública.

   FSIE considera "prioritari" garantir la gratuïtat de l'etapa 0-3 anys en les escoles infantils, ja que "és molt més econòmica el finançament de les places ja existents abans que l'obertura de noves aules públiques" en els casos en què hi ha suficients places en centres d'iniciativa social per a cobrir les necessitats de la població.

   Així mateix, ha traslladat als diferents grups polítics les inquietuds del col·lectiu de treballadors de l'ensenyament concertat, privada i de l'atenció a la discapacitat a la Comunitat perquè en el Programa electoral incloga l'equiparació de les plantilles entre pública i concertada en tots els nivells educatius, ja que existeix un desfasament de més d'una dècada. "Eixe increment ha d'anar lligat a aconseguir una càrrega lectiva equivalent a la del professorat de la part pública en els mateixos nivells educatius", sosté.

   El sindicat ha presentat un document sobre la implantació de la LOMLOE a la Comunitat Valenciana que tenia com punt segons l'adequació de les plantilles i la reducció de la càrrega lectiva, tenint com referència les plantilles de la pública de 2013 (infantil i primària) i 2016 (resta de nivells), en un marc temporal de tres anys, i recorda que urgeix la negociació de les plantilles, especialment les de Formació Professional, que solament tenen les estrictes hores curriculars en pagament delegat.

   "Si apostem per l'FP, --asseveren-- no podem excloure l'escola concertada. Són centres que tots paguem i necessiten ser finançats proporcionalment als alumnes que s'escolaritzen".

"GESTIÓ EFICAÇ, ÀGIL I TRANSPARENT"

   Igualment, sol·licita "una gestió eficaç, àgil i transparent dels recursos assignats a aquesta part de l'única xarxa de centres sostinguts amb fons públics, i acabar, entre altres coses, amb el retard en els pagaments salarials. És fonamental modificar l'orde que regula el pagament delegat per a evitar retards i impagaments"

   Finalment, ha defés l'increment econòmic del mòdul d'Altres Gastos que porta congelat des de l'any 2009, que arreplegue l'increment salarial i l'augment de l'IPC, i modificació de l'Orde que ho regula, per a permetre que el personal d'administració i servicis puga passar a pagament delegat, mitjançant el desglossament d'aquesta partida.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià