La Fundació Valenciaport es converteix en la primera escola ferroviària vinculada a un port

Ferrocarril
FUNDACIÓN VALENCIAPORT
Publicado: lunes, 20 marzo 2023 18:36

   VALÈNCIA, 20 Mar. (EUROPA PRESS) -

   La Fundació Valenciaport, que el febrer passat va aconseguir l'homologació com a centre de formació de personal ferroviari, acaba de llançar el seu primer programa per a l'obtenció conjunta de la llicència de maquinista i el diploma de conducció amb el que aconsegueix ser la primera escola ferroviària vinculada a un port.

   L'objectiu d'aquest curs és l'obtenció conjunta de la llicència de maquinista i el diploma que acredita els coneixements generals mínims necessaris per als certificats de categoria B, segons ha indicat la fundació en un comunicat.

   L'obtenció de la llicència i el diploma de conducció juntament amb el certificat corresponent faculta al seu titular per a conduir trens per la Xarxa Ferroviària d'Interés General (RFIG, per les seues sigles en castellà).

   La Fundació Valenciaport ha convocat un màxim de 20 places per a la realització d'aquest curs, que començarà el pròxim 11 d'abril i que preveu la seua finalització el 18 de desembre d'enguany.

   El programa inclou un total de 1.150 hores lectives, de les quals 650 hores estan destinades a la part teòrica i 500 hores a la pràctica. Les pràctiques s'organitzaran en funció dels horaris dels trens en circulació, que poden ser diürns i nocturns.

   Així mateix, en estar la Fundació Valenciaport situada al Port de València, durant el curs es programaran visites, tallers i es realitzaran pràctiques en les terminals que compten amb connexió de ferrocarril, tot açò per a "contribuir a una millor i més especialitzada formació de l'alumnat". Igualment, s'inclouran visites a instal·lacions ferroviàries d'interés i altres activitats relacionades.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià