La Fundació Valenciaport impulsarà el transport sostenible al Mediterrani a través del projecte GreenMED

Archivo - Arxiu- Port de València
FUNDACIÓN VALENCIAPORT - Archivo
Publicado: martes, 28 mayo 2024 10:52

   VALÈNCIA, 28 May. (EUROPA PRESS) -

   La Fundació Valenciaport ha començat a treballar en el projecte europeu de sostenibilitat ambiental GreenMED 'Green Shipping Pathways Towards a Clean Energy Transition in the Mediterranean'.

    La iniciativa, liderada per la National Technical University of Athens i en la qual participa la Fundació Valenciaport, compta amb un pressupost de prop d'un milió d'euros cofinançats pel programa European Maritime, Fisheries and Aquaculture Fund (EMFAF) de l'Agència Executiva Europea de Clima, Infraestructures i Medi ambient (CINEA).

    L'objectiu del projecte és impulsar el transport marítim sostenible en la conca mediterrània mitjançant l'anàlisi dels consums energètics de la flota que opera actualment i l'avaluació d'escenaris de transició cap a un futur sostenible, segons ha informat la fundació en un comunicat.

   GreenMED avaluarà les demandes regionals d'energia dels bucs, les cadenes de subministrament de combustible en la conca del Mediterrani i les tecnologies emergents relacionades amb el transport sostenible.

    A més, analitzarà els plans de desplegament d'infraestructura de bunkering de combustibles sostenibles alineats amb la demanda derivada dels plans de descarbonització considerats en els diferents països de la regió mediterrània.

    Finalment, es desenvoluparà la plataforma online 'Observatori de Transport Marítim Sostenible del Mediterrani' (MSSO), en la qual es mostraran de forma interactiva els principals resultats de la iniciativa.

    Per al desenvolupament de la iniciativa, la Fundació Valenciaport liderarà la recopilació de dades tècniques, mediambientals i financers, així com en l'anàlisi tecno-econòmic dels resultats. A més, s'encarregarà del desenvolupament del MSSO, que presentarà els resultats del projecte en forma de bones pràctiques adaptades a les necessitats de les parts interessades i servirà de base per a l'elaboració d'un pla de descarbonització.

    Després de l'anàlisi del cas espanyol, les empreses del clúster podran conèixer l'impacte que tindrà en la infraestructura de bunkering la descarbonització de la flota marítima, així com les possibilitats de subministrament en els diferents escenaris considerats.

Contador

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià