Fuset presenta la seua nova Directiva de JCF: paritària i de nou amb una dona com a secretària general

El president de Junta Central Fallera, Pere Fuset, presenta la seua nova directiva
JCF
Publicado: viernes, 24 marzo 2023 15:09

   Defèn que el seu retorn era "de justícia" i agraeix a Galiana la gestió feta "al capdavant d'una de les situacions més complicades"

   VALÈNCIA, 24 Mar. (EUROPA PRESS) -

   El ja president de Junta Central Fallera, Pere Fuset, ha presentat aquest divendres la nova Junta Directiva de l'organisme autònom municipal, que serà paritària, i que estarà composta per Inmaculada Mata com a secretària general, Irene Sánchez com a assessora de la Presidència i els vicepresidents Daniel Buj, Alicia Gimeno, Borja Sanz, Carolina Albiach o Nacho Fuertes.

   Una vegada nomenat com a president, Pere Fuset ha dirigit un missatge als delegats i delegades de sector de Junta Central Fallera, en el qual ha informat que aquest mateix divendres, i amb l'objectiu de garantir "la total normalitat en la finalització de l'exercici faller", enviarà "una ratificació formal de tots els vocals designats en el seu moment per Carlos Galiana, així com de les persones responsables de totes les delegacions", ha informat la JCF en un comunicat.

   Igualment, per a garantir el "funcionament normal" amb "la màxima celeritat", aquest mateix divendres s'ha anunciat telemàticament a tots els i les components de Junta Central Fallera els noms de les persones que conformen la Directiva, amb l'objectiu que puguen incorporar-se hui mateix als seus llocs a costa de la seua ratificació en el Ple.

   Fuset ha aprofitat el missatge per a agrair el seu treball "a totes les persones que han treballat, treballen i treballaran per la casa gran de les Falles". En la seua missiva, el regidor també ha volgut reconéixer a Carlos Galiana la seua tasca desenvolupada durant aquests últims anys al capdavant de Junta Central Fallera, etapa durant la qual "ha mantingut tot el treball en la situació més dura en la qual s'han trobat mai les festes".

   Quant als nous càrrecs, Irene Sánchez serà assessora de la Presidència i gestionarà les àrees de Falla, Gremi d'Artistes Fallers, Pirotècnia i incidències; Inmaculada Mata serà la secretària general; Daniel Buj el vicepresident primer (àrea de Festejos i Actes Oficials i Juntes Locals); Alicia Gimeno, vicepresidenta segona (Infantils, Joventut i Esports); Borja Sanz, vicepresident tercer (Protocol i Relacions Públiques); Carolina Albiach, vicepresidenta quarta (Cultura i Publicacions); i Nacho Fuertes Gómez-Cencillo, vicepresident cinqué (Mitjans i Comunicació, Solidaritat i Inclusió, i Patrimoni i Promoció Exterior).

   Durant la compareixença davant els mitjans, Fuset ha presentat al nou equip directiu, que es mantindrà fins a la finalització de l'exercici faller i fins al cap del procés electoral.

"UN AUTÈNTIC HONOR" TORNAR

   Així mateix, el també regidor de Cultura Festiva ha enviat aquest mateix divendres una carta a tots els components de Junta Central Fallera, en la qual explica que, després que l'alcalde de València i president nat de la Junta Central Fallera, Joan Ribó, li haja comunicat formalment la seua tornada, és "un autèntic honor estar de nou al front de la gestió de la nostra festa fent efectiu així per fi el compromís que vaig adquirir en el seu moment".

   Les seues primeres paraules en aquesta missiva va dirigides Carlos Galiana, fins a aquest dijous president de la JCF: "Han sigut tres anys i dos mesos complexos personalment però també difícils col·lectivament, i crec que que és de justícia reconéixer la gestió feta per Carlos Galiana al capdavant d'una de les situacions més complicades que la festa fallera i el conjunt de la societat han viscut en els últims temps amb l'emergència sanitària de fons".

   Seguidament, argumenta que és "igualment de justícia" que aquest "gran vaixell faller arribara al bon port cap al qual navegava amb normalitat, com així ha sigut amb unes Falles 2023 ja convertides en cendres que hem pogut celebrar amb plena normalitat i un notable èxit malgrat les dificultats evidents".

   Per açò, ha subratllat que és "moment de tornar a casa" i tractar de fer-ho "amb la mateixa responsabilitat amb què vaig anunciar la meua retirada temporal". "Per açò, vull també reiterar-vos la meua decisió de ratificar formalment la totalitat dels vocals de lliure designació anunciats en el seu moment pel meu predecessor, així com el conjunt de càrrecs directius de totes les delegacions que constitueixen Junta Central Fallera en aquest exercici faller, agraint per avançat als qui accepten aquesta continuïtat la seua disponibilitat per a garantir la major normalitat en aquest final d'exercici", ha continuat.

   De la mateixa manera, ha "respectat la decisió" de l'equip directiu anterior, al que ha agraït "el treball que lliurement deixaran d'ostentar en el tram final d'aquest exercici".

   Sobre el seu nou equip, ha defès que està format per "falleres i fallers de diversos perfils, generacions, i sectors, que es destaquen per la seua aportació i lleialtat a la festa per damunt de qualsevol altra consideració". "Un grup de gent que des de ja mateix està a la vostra disposició i a la de les Falles, com han tingut oportunitat de demostrar els últims temps en una Junta Central Fallera de la qual ja eren de fet part activa", ha ressaltat.

   Finalment, Fuset ha informat que la setmana vinent se celebrarà un Ple extraordinari de Junta Central Fallera per a ratificar el nomenament de la nova directiva.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià