Gamarra (PP) limita el cas d'Albiol a una "qüestió administrativa" i rebutja que siga corrupció

Archivo - El president del PP en la Diputació de Barcelona, Xavier García Albiol.
Lorena Sopêna - Europa Press - Archivo
Publicado: jueves, 23 marzo 2023 12:11

   MADRID, 23 Mar. (EUROPA PRESS) -

   La secretària general del PP, Cuca Gamarra, ha rebutjat que siga corrupció el cas pel qual un jutjat ha enviat a juí el candidat del PP a l'alcaldia de Badalona (Barcelona), Xavier García Albiol, i ha restringit l'assumpte a una "qüestió administrativa" de la seua etapa com a alcalde de la ciutat.

   Un jutjat de Badalona (Barcelona) ha decidit enviar a juí l'exalcalde i líder del grup municipal del PP a l'Ajuntament per presumpta prevaricació en la instal·lació d'antenes de telefonia a la caserna de la policia local el 2012, quan era alcalde.

   "No estem davant un cas de corrupció i també ha facilitat tota la informació en aquest sentit, que és allò que li exigeixen els estatuts", ha manifestat la número dos del PP en unes declaracions a Onda Cero, recollides per Europa Press.

   Preguntada per si el PP prendrà cap mesura sobre García Albiol i si aquest processament posa en qüestió la seva candidatura del 28 de maig, Gamarra ha assenyalat que l'assumpte judicialitzat "té a veure amb la seva activitat administrativa al capdavant de l'Ajuntament", i ha reiterat que "no té res a veure amb un cas de corrupció".

   Ha defensat que els estatuts del PP són "absolutament garantistes" i "garanteixen la presumpció d'innocència" de García Albiol, del qual ha dit que és un candidat que "guanyarà" les eleccions municipals i té opcions de fer-ho "amb la majoria absoluta".

   Dit això, Gamarra ha assegurat que correspon a la direcció autonòmica dels populars a Catalunya adoptar mesures en aquest cas, però ha tornat a insistir que no és corrupció.

   I preguntada sobre si no li sembla greu el presumpte delicte de prevaricació que s'atribueix al candidat del PP, la secretària general ha assegurat que a García Albiol li estan aplicant els estatuts del partit.

   "Estem parlant d'un aspecte que afecta la gestió de l'Ajuntament i d'una qüestió administrativa, cal diferenciar-ho d'un cas de corrupció", ha conclòs Gamarra, que considera que no és "molt diferent" a un "assumpte que afecta l'actual alcalde de Badalona, del PSOE", Rubén Guijarro. Així, ha criticat "les dobles vares de mesurar" que, segons el seu parer, apliquen els socialistes.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià