La Generalitat aplica des de demà la reducció del 50% als transports públics autonòmics

La Generalitat aplica des de demà la reducció del 50% en els transports públics autonòmics
GVA
Publicado: martes, 31 enero 2023 18:16

   VALÈNCIA, 31 Ene. (EUROPA PRESS) -

   La Generalitat aplica a partir d'aquest dimecres, 1 de febrer, la reducció del 50% en tots els abonaments i títols multiviatge dels transports autonòmics. D'aquesta manera, les persones usuàries poden beneficiar-se de manera directa, sense necessitat de realitzar cap tipus de tràmit o procés tècnic, d'aquests descomptes que afecten a la targeta SUMA, TRAM de Castelló, Metrobús, Metrovalencia, TRAM d'Alacant i autobusos interurbans.

   Amb aquesta proposta, el Consell se suma a la mesura anunciada pel Govern dins del paquet anticrisi per a fer front a l'efecte de la guerra a Ucraïna i que comprèn el finançament del 30% de descompte per a transports urbans i interurbans en aquelles comunitats autònomes i administracions locals que apliquen un 20% addicional, fins a arribar a un descompte total del 50%, segons fonts de la Generalitat.

   Sobre aquest tema, la consellera de Política Territorial, Rebeca Torró, ha explicat que "des del passat 1 de setembre, ja s'estava aplicant un 30% de descompte que ja va oferir l'Estat en un primer decret i que, al mateix temps, es va sumar a les mesures de reducció tarifària que la Generalitat ja havia aplicat de manera pionera mesos abans".

   "Ara, a eixe 30%, se suma un altre 20% que assumeix la Generalitat fins a arribar a la rebaixa total d'un 50%, per la qual cosa aquesta mesura, juntament amb la gratuïtat per a menors de fins el 30 anys, beneficia de manera molt important a totes les persones usuàries", ha manifestat.

   "Aquesta reducció segueix la línia de foment de la mobilitat sostenible i el transport públic que estan impulsant la Generalitat i el Govern d'Espanya, i se suma a altres mesures ja vigents, com la pròrroga del transport públic gratuït per a joves de 30 anys o la gratuïtat dels abonaments de Renfe de rodalies i mitjana distància durant el 2023", ha destacat Torró.

   Quant a l'Abonament Temporal Jove Gratuït, del que ja gaudeixen més de 250.000 persones usuàries, la gratuïtat seguirà vigent també fins al 31 de juliol de 2023.

   A més, també s'ha prorrogat, fins a eixa mateixa data, la subvenció per part de la Generalitat del 50% del transport urbà per a garantir la gratuïtat dels joves menors de 30 anys en tots aquells municipis que vullguen sumar-se a aquesta mesura.

TÍTOLS SUMA I METROVALENCIA

   La reducció del 50% s'aplica als títols de transport SUMA, que integren per primera vegada, en una sola targeta i amb el mateix preu, el transport públic de l'àrea metropolitana de València dels servicis de Metrovalencia, Metrobus, EMT i Renfe-Rodalies.

   Amb aquesta nova rebaixa els títols SUMA 10 redueixen el seu cost inicial de 8 a 4 euros per a una zona; de 12 a 6 euros en dos zones; i de tres zones de 20 a 10 euros. SUMA mensual passa a costar 14,85 euros per a una zona i 22,5 euros per a tres zones.

   En Metrovalencia la reducció del 50% s'incorpora a tots els títols TuiN i abonaments temporals. En els títols TuiN s'aplica directament el descompte del 50% sobre l'import carregat i se sumisca a la resta de reduccions, sent la recarrega mínima establida de cinc euros.

   El descompte addicional s'afig a les reduccions existents per a Tuin Jove, Família Acollidora i Família Nombrosa General i Especial. Els títols mensuals Gent Major i Mobilitat per a tres zones passen a costar 4,85 euros. En el cas del títol Mobilitat Anual s'ha previst reintegrar els imports corresponents per períodes quinzenals, coincidents amb el període bonificat, tant en targetes adquirides com de targetes en ús.

TRAM D'ALACANT I TRAM DE CASTELLÓ

   Per la seua banda, els títols propis del TRAM d'Alacant es reduïxen de nou, després de la modificació aplicada al juny de 2022. Amb aquest descompte addicional del 50% els preus són per al Bo 10 d'una zona, 4 euros; de dos zones, 6 euros, i 8,5 euros de tres zones. El bo 30 d'una zona queda en 11,40 euros; 17,10 euros de dos zones i 28,5 euros per a tres zones.

   Així, el títol 24 hores s'ha fixat en 4 euros i els mensuals Gent Major i Mobilitat passen a costar 4,85 euros. En el cas d'aquests dos títols de periodicitat anual s'ha previst reintegrar els imports corresponents per períodes quinzenals, coincidents amb el període bonificat, tant en targetes adquirides com de targetes en ús. A Castelló, l'abonament de 10 viatges passa a costar 4,1 euros i el de 30 dies, 15 euros.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià