La Generalitat condemna l'assassinat masclista de Sagunt i encoratja a les víctimes: "Hi ha eixida a aquest infern"

Minut de silenci al Palau de la Generalitat
GVA
Publicado: viernes, 1 diciembre 2023 12:02

   Camarero apel·la a la unió de la societat i els partits: "Les pancartes no salven vides, la unitat sí"

   VALÈNCIA, 1 Dic. (EUROPA PRESS) -

   La Generalitat ha guardat aquest divendres un minut de silenci com a gest de repulsa al crim masclista de Sagunt en el qual va ser assassinada Fátima, una dona de 34 anys, a les mans de la seua ex-parella i dos xiquetes van quedar òrfenes: una de 13 anys que continua hospitalitzada i estable i una altra de 4 anys que està amb uns familiars.

   "Volem llançar un missatge a les possibles víctimes i dir-los que hi ha eixida a l'infern de la violència. Hi ha experts, associacions, institucions... Hi ha una administració, una societat al seu costat, i recursos la seua disposició perquè puguen eixir de la seua situació", ha manifestat la vicepresidenta segona i consellera de Servicis Socials i Igualtat, Susana Camarero, a les portes del Palau de la Generalitat al costat de diversos consellers.

   Camarero ha mostrat la "condemna enèrgica" del Consell a aquest assassinat masclista, que eleva a sis dones les víctimes mortals en el que portem del 2023 per aquest alifac i a 54 en el conjunt d'Espanya, quatre d'elles solament durant l'última setmana. A més, ha lamentat que 55 menors han quedat orfes per aquesta barbàrie durant enguany a nivell estatal.

"PRIORITAT ABSOLUTA"

   Davant aquestes xifres, la vicepresidenta ha garantit que la Generalitat mantindrà com a "prioritat absoluta" l'eradicació de la "violència masclista" i seguirà oferint ferramentes per a "combatre-la des de tots els fronts". Ha destacat tant la prevenció com la conscienciació al conjunt de la societat perquè "no és una qüestió exclusiva de les víctimes".

   "Solament des de la unió de la societat podrem acabar amb aquesta violència", ha proclamat, i ha advocat per acompanyar a les víctimes, protegir als seus fills i oferir-los tot tipus de recursos perquè "isquen d'aquest infern".

   Després de llançar un missatge d'ànim, afecte i acompanyament a la família de Fátima, especialment a les seues filles, la consellera s'ha dirigit el conjunt de la societat i als partits polítics: "Solament des de la unitat, el consens, el pacte i l'acord de tots serem suficientment forts per a eradicar aquesta violència".

   I ha emfatitzat: "Com hem dit en reiterades ocasions, les pancartes no salven vides, la unitat sí".

"ESTEM ACÍ PER A AJUDAR-VOS"

   En finalitzar el minut de silenci, a preguntes dels periodistes, Camarero ha defès que "més que veure què ha fallat" en aquest cas --la parella va estar en el sistema VioGén perquè va haver-hi una denúncia el 2016 que es va desactivar el 2018 en complir el maltractador la condemna, després del que ella es va separar d'ell-- cal "mirar al futur". "Cal llançar un missatge a les víctimes: heu de demanar-nos ajuda perquè estem ací per a ajudar-vos", ha insistit.

   "Hem de dir als entorns de les víctimes que les hem d'ajudar, acompanyar i estar amb elles; fent-los forts, ajudant-los al fet que denuncien de la forma que siga: en la comissària, en el jutjat o en els servicis socials", ha reivindicat, i ha subratllat que "la societat sencera està al seu costat".

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià