La Generalitat construirà tres nous Centres Integrats de FP a la Vega Baixa per 50 milions

El president de la Generalitat, Ximo Puig, i la consellera d'Educació, Cultura i Esport, Raquel Tamarit, durant la seua visita a l'Institut d'Ensenyament Secundari IES Tháder d'Oriola
GVA
Publicado: lunes, 20 marzo 2023 18:55

   ALACANT, 20 Mar. (EUROPA PRESS) -

   La Generalitat engegarà la construcció de tres nous Centres Integrats de Formació Professional a les localitats alacantines d'Oriola, Torrevella i Guardamar del Segura, amb una inversió de 50 milions, per a ampliar l'oferta formativa i millorar l'empleabilitat de la Vega Baixa.

   Així ho han anunciat aquest dilluns el president de la Generalitat, Ximo Puig, i la consellera d'Educació, Cultura i Esport, Raquel Tamarit, durant la seua visita a l'Institut d'Ensenyament Secundari IES Tháder d'Oriola, per a conéixer les actuacions d'adequació i ampliació d'aquest centre, que han suposat una inversió de 3.888.401 euros, segons ha indicat la Generalitat en un comunicat.

   Les famílies professionals que s'impartiran als tres centres formatius atendran la demanda del teixit productiu de la comarca i "contribuiran a incrementar l'empleabilitat i els llocs de treball dignes a la Vega Baixa", han assegurat.

   En concret, el Centre Integrat Públic de FP de Guardamar del Segura oferirà títols formatius relacionats amb les famílies de FP Marítim-pesquera, Energia i Aigua i amb la família de titulacions Agràries. En el cas del nou centre de FP d'Oriola, els estudis se centraran en les famílies de Fabricació Mecànica, Hoteleria i Turisme i Sanitat. Per la seua banda, elque es projectarà a Torrevella oferirà estudis de les famílies d'Arts Gràfiques, Fusta i Mobles, Imatge Personal i Servicis a la comunitat.

   Així mateix, durant la visita a l'IES Tháder, també s'ha donat a conéixer que aquest centre incorporarà la modalitat d'educació musical i arts escèniques a la seua oferta formativa a partir del pròxim curs escolar. Açò el convertirà en un centre pioner" a la comarca.

   Aquesta modalitat de Batxillerat, prevista per la Llei Orgànica que modifica la Llei Orgànica d'Educació (LOMLOE), desdoblega el Batxillerat Artístic en dos àrees, una d'Arts Visuals i Audiovisuals i una altra de Música i Arts Escèniques, i serà impartida en aquest centre educatiu d'Oriola.

"ABANDONAR ELS BARRACONS"

   Quant a la remodelació de l'IES Tháder, la Generalitat ha destacat que ha suposat una inversió superior als 3,8 milions d'euros per a retirar els mòduls prefabricats que durant 22 anys han servit d'aules al centre.

   En aquest sentit, Puig ha posat en valor l'"aliança" entre la Generalitat i la Vega Baixa per a generar un nou escenari en la comarca que ha permès "abandonar el vell paradigma dels barracons i iniciar una nova etapa per a les infraestructures educatives públiques".

   Així mateix, ha agraït la tasca de tota la comunitat educativa i del personal docent de la Vega Baixa, que "s'ha vist incrementat en un 35 per cent", i ha mostrat el compromís del Consell amb l'educació com a "pilar bàsic de tota societat de progrés".

   Per la seua banda, la consellera d'Educació, Raquel Tamarit, ha incidit en el "canvi de visió" que ha suposat l'aposta de la Generalitat per les infraestructures educatives de la comarca i ha afirmat que "la Vega Baixa ha passat de ser el territori amb més barracons estructurals a la comarca amb més inversió en infraestructures escolars de tota la Comunitat Valenciana".

   Posteriorment, s'han desplaçat el CEIP Dama de Guardamar, un centre que ha estat 13 anys íntegrament en aules prefabricades i que ha sigut "completament remodelat per la Conselleria d'Educació".

PLA EDIFICANT

   La Generalitat ha ressaltat que l'adequació i ampliació de l'IES Tháder forma part del programa Edificant, a través del com el Consell inverteix en la Vega Baixa un total 115.196.207 euros, dirigits la millora de les seues infraestructures educatives.

   Fins al moment, el pla ha permès engegar 67 actuacions en la comarca, amb un import de 96.512.995 euros, a més de comptar amb 16 treballs més la fase prèvia dels quals ja es troba aprovada.

   D'altra banda, la Conselleria d'Educació gestiona directament en la Vega Baixa altres huit actuacions, de les quals sis ja estan finalitzades, que han permès l'eliminació de les aules prefabricades en quatre centres. En suma, la inversió total d'aquest departament en la Vega Baixa ascendirà als 220 milions, entre actuacions del Pla Edificant i gestió directa.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià