Generalitat demanarà al TS la suspensió cautelar dels cabals ecològics establits en el Pla Hidrològic del Tajo

Puig en la reunió amb representants dels regant
GVA
Publicado: martes, 21 marzo 2023 15:14

   VALÈNCIA, 21 Mar. (EUROPA PRESS) -

   La Generalitat Valenciana presentarà aquest dimecres el recurs anunciat davant el Tribunal Suprem contra el Reial decret 35/2023, de 24 de gener, que revisa el Pla Hidrològic del Tajo i redueix els cabals del transvasament al Segura i en el qual demanarà la suspensió cautelar dels cabals ecològics, tal com estan arreplegats en el decret del Pla Hidrològic del Tajo, en considerar que és "una decisió arbitrària que no es fonamente en criteris tècnics".

   Així ho ha indicat la Generalitat després de la reunió que ha mantingut el cap del Consell, Ximo Puig, amb la consellera d'Agricultura, Isaura Navarro, i representants dels regants, a els qui han informat sobre el recurs en defensa del transvasament Tajo-Segura. En la trobada han participat els presidents de Fecoreva, Pascual Broch; Riegos de Levante Margen Izquierda del Segura, Javier Berenguer; Riegos de Levante Margen Derecha del Segura, Jose Antonio Andújar, i la Asociación de Jóvenes Agricultores Asaja Alicante, José Vicente Andreu.

   Puig ha explicat els arguments jurídics en els quals es basa el recurs contenciós-administratiu que presentaran aquest dimecres, en una trobada on s'ha manifestat "la unió davant una mateixa causa, la defensa del Transvasament Tajo-Segura, així com el treball conjunt entre els regants i la Generalitat en la defensa de l'agricultura i l'aigua".

   El recurs qüestiona "aquells aspectes que es consideren lesius en el decret del Govern que regula les noves disposicions que afecten al transvasament Tajo-Segura". En concret, es dirigeix contra la nova disposició addicional novena que afecta al futur increment escalonat de les cabals ecològics que apareixen en el Pla Hidrològic del Tajo.

   Després de la reunió, Javier Berenguer, president de la Comunitat de Regant Riegos de Levante, marge esquerra de riu Segura, ha exercit de portaveu. "Estem units en la mateixa causa, seguir treballant junts amb la Generalitat Valenciana perquè no s'augmenten els cabals ecològics", ha indicat.

   El Consell entén que és necessari que l'alt tribunal acorde la suspensió cautelar d'eixos cabals ecològics, en els termes establits pel citat decret, "per tractar-se d'una decisió arbitrària que no es fonamente en criteris tècnics"

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià