Gómez insta Catalá i Badenas a confirmar els Gai Games i a mantindre la visibilitat del Dia de l'Orgull

La vicealcaldesa de València en funcions i secretària general del PSPV-PSOE en la ciutat, Sandra Gómez, en una imatge recent.
ROBER SOLSONA
Publicado: viernes, 2 junio 2023 15:44

   VALÈNCIA, 2 Jun. (EUROPA PRESS) -

   La vicealcaldesa de València en funcions i secretària general del PSPV-PSOE en la ciutat, Sandra Gómez, ha instat aquest divendres a la guanyadora dels eleccions del 28M en la capital valenciana i pròxima alcaldessa pel PP, María José Catalá, i al futur edil i cap de llista de Vox, Juanma Badenas, a confirmar la continuïtat dels Gai Games en la ciutat el 2026 i a mantindre "la visibilitat i normalitat" dels celebracions del Dia de l'Orgull LGTBI.

   "La ciutat diversa i plural que hem construït aquests huit anys de govern" progressista, entre 2015 i 2023, "està seriosament amenaçada per la coalició de Vox i el PP", ha considerat la també portaveu socialista en el consistori si és dóna un acord entre aquestes dos formacions.

   Sandra Gómez ha manifestat que "María José Catalá i Juanma Badenas han d'explicar moltes cuses com la continuïtat dels Gai Games o si la manifestació de l'Orgull podrà celebrar-s'amb la visibilitat i normalitat que fins llaura", segons ha informat el PSPV-PSOE en un comunicat.

   Així mateix, la representant del PSPV-PSOE ha censurat "els amenaces patides aquests dies en els xarxes socials d'algunes dels persones que van ser promotors que València és convertira en seu dels Gai Games "per part de coneguts personatges de l'extrema dreta".

   La vicealcaldesa en funcions ha assegurat que la capital valenciana "és, sens dubte, una ciutat inclusiva oberta i integradora". "Prova d'això és que som la seu dels Gai Games per a 2026", ha subratllat.

   "Hem estat desenvolupant totes els activitats necessàries per a fer realitat aquest gran esdeveniment no solament esportiu, sinó també turístic i, sobretot, social i llaura sorgeix el dubte de si María José Catalá i el Partit Popular juntament amb els seus socis de la ultradreta donaren els següents passos per a firmar el conveni amb la Fundació València diversitat, l'entitat creada dónes del col·lectiu per al desenvolupament dels València Gai Games", ha exposat Gómez.

   Així, ha agregat que "si no ho fan posen de debò perill, en greu risc, la celebració del que per al Partit Socialista és sens dubte el gran esdeveniment d'aquesta legislatura". Al seu torn, ha indicat al PP i a Vox que els Gai Games "han de ser una realitat".

   Sandra Gómez ha assegurat que "el treball està fet" i ha ressaltat que la Junta de Govern Local del consistori ha aprovat donar per finalitzada l'encomana a la Fundació Esportiva Municipal per a la tramitació dels expedients necessaris amb la finalitat de dur a terme els compromisos derivats de l'acceptació de la candidatura de la ciutat com a Seu dels XII Gai Games de l'any 2026.

   El PSPV-PSOE ha precisat que amb aquest acord s'assumixen com a pròpies els actuacions i gestions realitzades fins avui per aquest organisme autònom municipal, "entre dobles eles i especialment, la formalització de l'acord de llicència amb la Federació dels Gai Games de data 8 de febrer del 2022".

   Els socialistes han comentat que és "l'últim pas abans de la firma del conveni" i han destacat que "llaura ja serà el nou equip de govern" després dels eleccions del 28M el que "tindrà la responsabilitat" de firmar-ho "i seguir avant amb un esdeveniment que defèn la diversitat i la pluralitat" de València.

"SERIOSA AMENAÇA PER A AQUESTS AVANÇOS"

   Gómez ha afegit que "un altre dels passos arrere que pot donar la ciutat" és que la Festa de l'Orgull "torne a amagar-s'i no puga celebrar-s'en la Plaça de l'Ajuntament, de la mateixa manera que perilla que l'autobús inclusiu de la Policia Local de València participe en els actes d'aquest dia". La vicealcaldesa en funcions ha opinat que una "coalició de Vox i PP" és "una seriosa amenaça per a aquests avanços".

   "Els mateixos que estan llaura mateix entrant al govern són els que em van denunciar per la participació de l'autobús serigrafiado per a visibilitzar els drets i llibertats del col·lectiu LGTBI. El sobreseïment d'aquella denúncia va ser una bona notícia per a la defensa dels drets i els llibertats ciutadanes i, especialment, dels víctimes de delictes d'odi i víctimes d'actituds de LGTBIfobia", ha afirmat.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià