El Govern nomena a Rebeca Torró secretària d'Estat d'Indústria, primera dona a ocupar aquest càrrec

Archivo - Arxiu -  Rebeca Torró
Jorge Gil - Europa Press - Archivo
Publicado: martes, 5 diciembre 2023 15:22

   Va ser una dels artífexs de l'arribada de la gigafactoría de bateries de PowerCo (Grup Volkswagen) a Sagunt

   MADRID/VALÈNCIA, 5 Dic. (EUROPA PRESS) -

   El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts el nomenament de Rebeca Torró com a secretària d'Estat d'Indústria i es converteix en la primera dona a ocupar aquest càrrec, segons ha informat el Ministeri d'Indústria i Turisme. L'exconsellera de Política Territorial era, fins ara, síndica del grup socialista a Les Corts.

   Segons ha destacat el Departament que dirigeix Jordi Hereu, Torró acumula una "engrossida experiència" en la gestió pública, i va ser una dels artífexs de l'arribada de la gigafactoría de bateries de PowerCo, la filial de cel·les de bateries del Grup Volkswagen, a Sagunt.

   Nascuda el 1981 a Ontinyent, llicenciada en Dret i advocada col·legiada, Rebeca Torró va començar la seua carrera política en l'àmbit local, com a tinent d'alcalde i regidora d'Urbanisme en la seua localitat natal i, més tard, provincial, com a vicepresidenta i diputada d'Hisenda a la Diputació de Valencia.

   Va donar el salt a la política autonòmica primer, com a directora general de Vivenda, Rehabilitació i Regeneració Urbana de la Generalitat Valenciana el 2016 i, posteriorment, com a secretària autonòmica d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Consum de la Generalitat Valenciana al maig del 2019.

   Al maig del 2022, va ser nomenada consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat al Govern de Ximo Puig, situant-se al capdavant d'una de les carteres amb major pes en l'Executiu valencià. Actualment, després del canvi de govern, exercia de síndica del grup socialista a Les Corts.

   El Ministeri d'Indústria i Turisme ha destacat la seua capacitat negociadora per a la captació del projecte de la gigafactoría de bateries de PowerCo a Sagunt amb una inversió de 4.500 milions d'euros, i que preveu aportar 1.100 milions anuals a l'economia valenciana, a més de la creació de 3.000 llocs de treball directes i 20.000 indirectes.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià