Un grup de més cent joves llança ous, brossa i increpa a estudiants de la residència Damià Bonet de València

Archivo - Arxiu - Cotxe Policia Nacional
EUROPA PRESS/ARCHIVO
Publicado: viernes, 22 septiembre 2023 18:17

   VALÈNCIA, 22 Sep. (EUROPA PRESS) -

   Un grup de més de cent joves va llançar en la nit del passat dimecres al dijous ous, brossa i divers material i va increpar als estudiants de la residència Damià Bonet de València, uns fets que la direcció ja ha denunciat davant la Policia.

   Segons han informat a Europa Press fonts de la residència atacada, adscrita a la Universitat de València i situada en el Campus dels Tarongers però de gestió privada, els fets van succeir durant la nit del passat dimecres quan un grup "organitzat" de més de 100 joves va acudir a les portes del centre a "increpar" als residents i embrutar la façana amb el llançament d'ous i brossa.

   Els residents es trobaven en tot moment dins de les instal·lacions i, "davant el temor que la situació es complicara encara més", la direcció va decidir cridar les autoritats.

   Fonts de la residència consideren que el succeït és un "acte vandàlic" tant contra les instal·lacions com contra els residents pel que han interposat una denúncia "perquè les autoritats duen a terme les investigacions necessàries".

   El comportament d'aquest grup de joves va fer que la Policia rebera diverses telefonades alertant d'incidents amb novatadas" en els quals estaven implicats "centenars" de persones.

DESOBEDIÈNCIA

   Quan les patrulles van arribar al lloc, els agents van procedir a la identificació d'algunes d'elles i a una d'elles se li va proposar per a sanció per desobediència, segons han apuntat a Europa Press fonts policials. Les mateixes han assegurat que es van registrar també altercats la nit del dijous.

   Sobre el succeït s'ha pronunciat també en la xarxa social X l'alcaldessa de València, María José Catalá, qui ha mostrat la "condemna més rotunda als actes vandàlics que es van produir la nit del passat dimecres" la residència, que assenyala que "no són novatadas" sinó "violència i incivisme" i adverteix que no van "a tolerar-ho".

   En aquesta línia, el regidor de Mobilitat i Policia Local de València, Jesús Carbonell, ha condemnat el succeït: "No podem consentir que es realitzen novatadas o actuacions d'eixe tipus i, per part, de la Policia Local redoblarem esforços i el control per a evitar que es reproduïsquen en un futur".

   Des de la Universitat de València han subratllat que les novatadas estan prohibides en la institució acadèmica i des de fa molts anys es van substituir per festes de benvinguda. En aquest cas, en el qual recorden que la gestió de la residència és privada, han recalcat que els incidents es van produir en la via pública, no en les instal·lacions de la institució acadèmica i que la competència en la via pública és municipal.

   Segons publica aquest divendres Les Províncies, el mateix dimecres un grup de més de 300 persones va participar en un macrobotellón en les vies del tramvia en l'avinguda Tarongers, que es va dispersar quan van arribar patrulles policials, però més tard, més de cent joves --xifra el nombre en més de 150-- es va desplaçar a la residència Damià Bonet, que va ser atacada amb el llançament d'ous i brossa en una novatada.

   Des de la Universitat Politècnica de València, el vicerector d'Internacionalització i Comunicació, Jose Francisco Montserrat de Riu, ha expressat la "preocupació" de la institució pels incidents.

"EXPLORAR VIES D'ACTUACIÓ CONJUNTES"

   "Estem en contacte amb els responsables de les residències dels voltants per a obtindre tota la informació possible i explorar també vies d'actuació conjuntes. Per descomptat, la seguretat i el benestar dels nostres estudiants és prioritari. Dins d'eixa residència hi havia també estudiants de la Universitat Politècnica de València i hem d'aclarir el que va passar i actuar d'acord", ha asseverat.

   Així mateix, ha fet notar que els fets van tindre lloc fora de les instal·lacions de la universitat. "I, per descomptat, estem disposats a ajudar amb les autoritats en el que siga necessari, però no és estrictament la nostra responsabilitat", ha postil·lat.

   Finalment, ha emfatitzat que aquests incidents "no reflecteixen per a res el comportament ni els valors de la majoria dels estudiants, ni de l'esperit universitari que ens acompanya".

   "La Universitat Politècnica de València, com totes les institucions acadèmiques, és una comunitat d'aprenentatge respectuosa i enriquidora i estem treballant per a assegurar que continue sent-ho i que eixe tipus d'esdeveniments no tinguen cabuda", ha conclòs.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià