La Guàrdia Civil rescata un home desaparegut durant diverses hores a la Sierra Calderona

Imatge del rescat
GC
Publicado: jueves, 30 noviembre 2023 16:52

   VALÈNCIA, 30 Nov. (EUROPA PRESS) -

   Agents de la Guàrdia Civil han rescatat un home que havia desaparegut durant diverses hores per la Sierra Calderona, a la zona d'Olocau. La dona va ser la que va interposar una denúncia a la caserna de la Pobla de Vallbona per a informar de la seua desaparició sobre les 22.45 del dimecres.

   L'esposa va al·legar que el seu marit era un home de rutines i horaris marcats, per la qual cosa la seua tardança li preocupava i va explicar als agents que es trobava en tractament psicològic per depressió, per la qual cosa es va procedir a actuar amb premura, segons ha informat l'institut armat en un comunicat.

   D'acord amb la dona, el desaparegut solia eixir a passejar per la Sierra Calderona, en una de les zones pròximes a Olocau, per la qual cosa es va intensificar la cerca en eixa zona. Els agents de la Guàrdia Civil van iniciar la cerca eixa mateixa nit i van localitzar el vehicle del desaparegut perfectament estacionat i tancat.

   No obstant això, no van poder localitzar-li fins a despuntat el dia, quan, amb la col·laboració de la Unitat Aèria de la Guàrdia Civil, patrulles a peu i en vehicles, va ser albirat amb vida, si bé "molt desorientat" i amb ferides produïdes per les caigudes patides durant la nit.

   L'home es trobava en una zona annexa a la senda d'Olocau, en el parc natural Sierra Calderona. El desaparegut va ser assistit en el lloc i traslladat amb mitjans aeris fins a Olocau, on va ser desplaçat fins a l'Hospital més proper. A més, presentava deshidratació ja que no havia ingerit menjar ni beguda des del dia anterior. En l'actuació han intervingut agents pertanyents a la Companyia de Llíria i la Unitat Aèria de la Guàrdia Civil.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià