Un home accepta 3 mesos de presó per insultar un altre que portava les ungles pintades i polsera amb la bandera LGTBI

L'acusat, en primer plànol en la banqueta, i al fons a la dreta de la imatge la víctima, que s'ha presentat a si mateixa com a advocat en exercici
EUROPA PRESS
Publicado: miércoles, 31 mayo 2023 16:23

   La víctima, advocat, espera que aquesta sentència servisca "d'advertiment a agressors i d'exemple per a denunciar"

   VALÈNCIA, 31 May. (EUROPA PRESS) -

   Un home ha acceptat aquest dimecres complir tres mesos de presó per un delicte d'odi en haver insultat en una discussió de trànsit a un altre per la seua condició sexual en veure que portava les ungles pintades de negre i una polsera amb la bandera LGTBI. L'acusat haurà d'haurà d'indemnitzar a més a la víctima amb 900 euros.

   Així mateix, ha acceptat pagar una multa de 270 euros, realitzar un curs d'igualtat i drets LGTBI i una inhabilitació durant dos anys per a l'exercici de la docència durant el juí celebrat per conformitat aquest dimecres en la secció cinquena de l'Audiència de València i en el qual inicialment Fiscalia li reclamava dos anys de presó.

   No obstant això, no entrarà a la presó si en els pròxims dos anys no torna a delinquir i paga els 900 euros de responsabilitat civil pels danys morals causats.

   La víctima i advocat, Isaac Guijarro, que s'ha fet càrrec de la seua pròpia defensa, s'ha mostrat "molt satisfet" ja que, després de tres anys de lluita, ha aconseguit que es condemne una violència verbal que el col·lectiu LGTBI té "normalitzada en el seu moment a dia", però que ara la Justícia "comença a posar-li límit".

   Per això, ha recalcat aquesta condemna pels insults i les vexacions rebudes, --que és la violència "més quotidiana" que pateix el col·lectiu, ha dit-- és "un pas molt important" que ha de "servir d'avís als agressors que insultar ja no queda impune", i a les persones afectades perquè s'animen a denunciar "qualsevol tipus d'agressió i no solament la física o la més greu". "No podem normalitzar la violència verbal, mereixem la mateixa dignitat que qualsevol altra persona", ha recalcat.

   En eixe sentit, ha explicat que, com a advocat especialitzat en delictes d'odi, va sentir la responsabilitat de fer el que sempre aconsella als seus clients: "Denunciar aquests fets no solament per ells mateixos sinó per tot el col·lectiu perquè, encara que solament són uns insults, és un atac a la dignitat i a la teua integritat moral i pretenen a més atemorir-nos". De fet, ha admès ara li fa por a eixir amb les ungles pintades o la polsera per si li tornen a insultar. "Cal lluitar", ha postil·lat.

   Els fets que ha reconegut el condemnat es remunten a el 11 de febrer del 2020 quan el cotxe que conduïa per València es va acostar massa la motocicleta en la qual anava la víctima i aquest li'l va recriminar. Aleshores, li va cridar "marieta" i "chupapollas" en veure que anava amb les ungles pintades i una polsera del col·lectiu LGTBI.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià