La il·lustradora Vane Julian reflecteix la transversalitat del feminisme al cartell del XIV Humans Fest

Cartell Humans Fest 2023
HUMANS FEST
Publicado: miércoles, 17 mayo 2023 17:04

   VALÈNCIA, 17 May. (EUROPA PRESS) -

   El Festival Internacional de Cinema i Drets Humans de València, Humans Fest, ha presentat el cartell oficial per a la seua XIV edició, realitzat per la il·lustradora castellonenca Vane Julian, qui ha acceptat "el repte" de representar gràficament l'eix temàtic d'enguany: la perspectiva de gènere "en tota la seua amplitud i complexitat". Per a això, l'autora reconeix que s'ha servit tant del seu bagatge professional com a personal, segons ha informat l'organització en un comunicat.

   "La meua carrera m'ha portat a viure en països molt diferents i conéixer cultures completament oposades, la qual cosa ha enriquit notablement el meu treball tant a nivell conceptual com a gràfic. Compagine la meua part professional amb la col·laboració en iniciatives culturals de contingut social, aportant la meua faceta gràfica d'una manera compromesa. Totes aquestes inquietuds han anat configurant el meu imaginari gràfic, que ara es veu representat en aquest treball", ha detallat.

   "He utilitzat un ull com a element central, al·ludint a la lent audiovisual per a representar la mirada humana. D'altra banda, les vinyetes laterals reflecteixen la transversalitat del feminisme: la lluita, la tendresa, l'apoderament, la cooperació...", ha explicat la pròpia il·lustradora.

   Amb tot, l'equip i la il·lustradora comparteixen la seua satisfacció per l'experiència durant la creació del cartell oficial de l'Humans Fest 2023 i per la proposta definitiva que identificarà a aquesta XIV edició. "Participar en projectes en els quals s'utilitza la cultura com a ferramenta de transformació social és molt gratificant. Humans Fest aposta per la diversitat i la inclusió, portant el cinema a llocs no convencionals. Formar part d'això és molt enriquidor", conclou Vane Julian.

SESSIONS AMB AUDIODESCRIPCIÓ EN COL·LABORACIÓ AMB L'ONCE

   L'Humans Fest fa un pas més enllà en el seu interseccionalitat i enguany farà part de les seues projeccions accessibles per a persones amb discapacitat visual. Fundació per la Justícia, entitat que organitza el festival, va firmar un acord l'any passat amb l'ONCE per a treballar conjuntament i reivindicar aquesta plena inclusió.

   Aquesta col·laboració s'ha començat a materialitzar en l'edició del 2023, ja que la programació oficial integrarà pel·lícules amb sistemes d'audiodescripció. De fet, més de la mitat dels dies de festival, que enguany se celebra de l'1 al 10 de juny, comptaran amb projeccions amb audiodescripció accessibles via l'aplicació mòbil Audesc, que permet escoltar el so del cinema i, sincrònicament, l'audiodescripció a través d'uns auriculars.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià