Ingressat de nou Silvio Berlusconi a l'hospital Sant Raffaele de Milà

Archivo - Arxive - L'ex primer ministre d'Itàlia, Silvio Berlusconi
Europa Press/Contacto/LaPresse - Archivo
Publicado: viernes, 9 junio 2023 18:12

   MADRID, 9 Jun. (EUROPA PRESS) -

   L'exprimer ministre d'Itàlia Silvio Berlusconi ha tornat ser ingressat aquest divendres a l'hospital Sant Raffaele de Milà, menys d'un mes després d'abandonar-ho després de passar-se 44 dies ingressat per una infecció pulmonar derivada de la leucèmia crònica que pateix.

   El també líder de Forza Itàlia, de 86 anys, va ser hospitalitzat el 4 d'abril en vigilància intensiva, on va romandre quasi dos setmanes fins a la seua baixada a planta el 16 d'eixe mes, i el seu posterior alta el 19 de maig.

   En aquesta ocasió, Berlusconi ha sigut ingressat a la sala Q1 i, per tant, fora de vigilància intensiva, al departament de cardiologia que dirigeix Giulio Melisurgo, també especialista metge del club de futbol AC Milan, del que Berlusconi és president d'honor, segons han confirmat fonts pròximes a l'antic mandatari al diari 'Il Messaggero'

   Malgrat la seua edat i les vàries causes judicials que té obertes contra ell des de fa anys, Berlusconi segueix sent una figura popular a Itàlia. De fet, en les últimes eleccions va poder tornar a ostentar un càrrec electe, com a senador, i el seu partit, Forza Itàlia, forma part de l'actual coalició de Govern, encapçalada per Giorgia Meloni.

   Berlusconi ha limitat al mínim les seues compareixences públiques des del començament de les seues hospitalitzacions. Una de les últimes va tindre lloc el passat 6 de maig, quan l'exprimer ministre va tranquil·litzar als seus simpatitzants amb una emissió des de l'hospital en la qual va criticar el "imperialisme" de Xina, va reclamar canvis en els fonaments de vot de la Unió Europea i va comparar la seua formació amb una religió.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià