Institucions i ciutadans condemnen en silenci el crim masclista d'Oriola: "Estem junts en aquesta causa comuna"

Desenes de persones guarden un minut de silenci enfront del Palau de la Generalitat per l'assassinat de violència masclista a una dona de 63 anys a Oriola
Rober Solsona - Europa Press
Publicado: martes, 28 marzo 2023 14:19

   VALÈNCIA/ALACANT, 28 Mar. (EUROPA PRESS) -

   Institucions i ciutadans s'han concentrat en silenci hui per a condemnar l'últim crim masclista registrat el cap de setmana passat a Oriola i en record de la víctima, Anne Marie, de 63 anys, que s'ha convertit en la primera dona assassinada per violència de gènere el 2023 a la Comunitat Valenciana.

   "Estem junts en aquesta causa comuna i no hem de permetre que en cap moment ningú puga arribar a justificar una situació que, de partida, és la més injusta que viu hui la humanitat", ha expressat el president de la Generalitat, Ximo Puig, en la concentració a les portes del Palau.

   A les seus de la Generalitat, Les Corts, la Delegació del Govern i de les subdelegacions, representants polítics i ciutadans han mostrat el seu pesar.

   "En aquests cinc minuts hem sentit el silenci del carrer; en el silenci hem sentit la quotidianitat de la vida que ja mai més podrà veure aquesta dona, que tenia tot el dret a la vida i que un miserable li l'ha arrabassat", ha lamentat Puig.

   Per al cap del Consell, aquesta mort "és la conseqüència d'una cultura masclista que fa que alguns homes pensen que tenen la capacitat d'ordenar la vida de les dones, fins i tot fent ús de la força".

   La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Aitana Mas, que ha participat en la concentració a les portes del MARQ. "Anne Marie, 63 anys, no tenia fills, però tenia amics i amigues, una vida que li han arrabassat i que, per desgràcia, hui hem de condemnar aquesta primera víctima del 2023, dona assassinada a les mans de la seua parella", ha lamentat.

   Mas ha apuntat que a la Comunitat Valenciana més de 143 dones i 12 xiquets han sigut víctimes de la violència de gènere des del 2003, data que marca l'inici dels registres, per la qual cosa "no podem sentir-nos contents, mentre continuen produint-se aquest tipus d'assassinats". "Seguim fent els deures, coordinant-nos amb el poder judicial, amb el Govern central i entre conselleries d'aquest govern per a combatre violència masclista", ha indicat.

   Al seu torn, la delegada del Govern, Pilar Bernabé, ha manifestat que "tota la societat condemna el primer assassinat masclista de la Comunitat Valenciana el 2023, un assassinat que posa en risc la societat lliure i igualitària tal com l'entenem i la volem".

   Des d'Alacant, la subdelegada del Govern, Araceli Poblador, ha assenyalat que el presumpte autor dels fets segueix ingressat a l'hospital i a l'espera de ser operat per a prendre-li declaració.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià