Juli Mira serà homenatjat pel sector audiovisual en Cinema Jove

Juli Mira
REMITIDA ACADÈMIA VALENCIANA DE L’AUDIOVISUAL
Publicado: martes, 18 junio 2024 10:40

   VALÈNCIA, 18 Jun. (EUROPA PRESS) -

   L'Acadèmia Valenciana de l'Audiovisual (AVAV) --juntament amb l'Institut Valencià de Cultura (IVC) i la col·laboració de l'Associació d'Actors i Actrius Professionals Valencians (AAPV), el Col.lectiu de Professionals del Doblatge CPD i À Punt Mèdia-- retrà un homenatge a Juli Mira, "actor clau en la història de l'audiovisual espanyol".

   El reconeixement se celebrarà en el context del festival Cinema Jove el dia 22 de juny a les 17.00 hores, a la Filmoteca de València.

   L'actor alcoià Juli Mira, qui va morir el passat mes de gener, és un professional clau en l'audiovisual valencià. Al llarg de la seua trajectòria professional ha interpretat papers tant secundaris com a protagonistes en nombroses sèries, pel·lícules i obres teatrals.

   Juli Mira és un professional reconegut en tots els camps de la interpretació inclòs el doblatge, sent una veu inconfusible en el món del cinema i la televisió. Va ser també Premi d'Honor de l'Audiovisual Valencià en 2019, recorda l'AVAV en un comunicat.

   Entre les seues interpretacions para en el cinema destaquen els seus personatges en 'Gràcies per la propina' (1996), de Francesc Bellmunt; 'L'illa de l'holandès' (2000), de Sigfrid Monleón; o

   'Ens veiem demà' (2009), de Xavier Berraondo, entre altres moltes.

   D'altra banda, entre els grans personatges que ha interpretat per a la televisió, és especialment recordat per papers com el de Vicente Blasco Ibáñez en 'Cartas de Sorolla', produït per Canal 9 en 2006. També per la seua actuació en la sèrie 'Desenterrats' de Xavi Cortés, per a À Punt.

   "Juli Mira ha sigut una inspiració per a generacions d'actors i cineastes. La seua habilitat per a donar vida a personatges complexos i el seu compromís amb la cultura valenciana són dignes d'un homenatge. Estem emocionats de poder celebrar el seu llegat", afirma la presidenta de l'Acadèmia Valenciana de l'Audiovisual, Teresa Cebrián.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià