El jutge acorda l'ingrés a la presó del detingut pel crim de la seua dona a Oriola

Archivo - Arxiu - 016
EUROPA PRESS - Archivo
Publicado: jueves, 30 marzo 2023 15:53

   ALACANT, 30 Mar. (EUROPA PRESS) -

   El titular del Jutjat de Violència sobre la Dona número 1 d'Oriola ha acordat l'ingrés a la presó provisional, comunicada i sense fiança de l'home detingut diumenge passat com a presumpte autor de la mort de la seua dona en aquesta ciutat.

   El detingut queda investigat en una causa oberta inicialment, i sense perjuí d'ulterior qualificació, per un delicte d'homicidi i un altre de maltractaments en l'àmbit de la violència de gènere.

   El magistrat ha adoptat aquesta decisió després que l'investigat, per al qual aquest dimecres havia prorrogat la detenció, rebera l'alta médica en l'hospital on estava ingressat --presentava una punyalada en el ventre-- i fora conduït per les forces de seguretat als Jutjats, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana.

   La Delegació del Govern contra la Violència de Gènere va confirmar aquesta setmana com a violència de gènere l'assassinat d'una dona de 63 anys a les mans de la seua parella en la matinada d'aquest dissabte al diumenge a la localitat alacantina.

   Es tracta del primer cas de violència de gènere a la Comunitat Valenciana en 2023, i eleva a 11 el nombre de dones assassinades per les seues parelles o ex-parelles enguany a Espanya i a 1.195 des de 2003.

   Segons la Delegació del Govern la víctima no tenia fills ni filles menors d'edat i no existien denúncies prèvies per violència de gènere contra el presumpte agressor. La delegada del Govern, Pilar Bernabé, va explicar que el presumpte agressor figura en la base de dades de VioGén per un cas que va obrir d'ofici la Guàrdia Civil en 2019 però que va quedar inactiu un any després perquè no hi havia denúncia per part de la víctima --hui morta-- i tampoc van mediar mesures judicials.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià