L'Ajuntament de València destina 47.500 euros a les ajudes a la promoció del valencià als comerços

Publicado: lunes, 20 marzo 2023 17:03

   VALÈNCIA, 20 Mar. (EUROPA PRESS) -

   El Butlletí Oficial de la Província de València (BOPB) publica hui la convocatòria d'ajudes i obri un termini de vint dies naturals per a la presentació de les sol·licituds. Enguany, la dotació pressupostària és de 47.500 euros amb una quantia màxima de 2.000 euros per comerç.

   Com en l'edició anterior, s'estableixen huit línies d'ajudes per al foment de la llengua en els comerços i que inclouen les despeses per a la formació en valencià d'empleats i empleades, la retolació interior i exterior del local, publicitat en mitjans de comunicació, publicitat impresa, la creació o millora de la identitat corporativa, materials impresos duradors, creació, traducció i adequació de pàgines web i aplicacions mòbils, així com una línia específica per al sector hosteler i de restauració per a cartes de menú en paper o digitals, ha indicat el consistori en un comunicat.

   Totes les accions subvencionables hauran d'haver-se realitzat entre l'1 de juliol de 2022 i el 30 de juny de 2023. Igualment, l'Ajuntament realitzarà una campanya publicitària per a sensibilitzar a la ciutadania i, en concret, al sector del comerç, de la necessitat de potenciar el valencià en aquest àmbit i de treballar més i millor per a tindre una clientela satisfeta.

   El Gabinet de Normalització Lingüística de l'Ajuntament és el servici encarregat de gestionar aquestes ajudes, que mantenen la dotació de 47.500 euros amb un màxim per establiment de 2.000 euros.

   Les ajudes estan dirigides a persones físiques o jurídiques, societats civils i comunitats de béns legalment constituïdes, que siguen autònomes, microempreses o xicotetes empreses, i que realitzen la seua activitat en establiments comercials situats al terme municipal de València.

   El tràmit de sol·licitud es pot realitzar per mitjà de la seu electrònica municipal o, en el cas de les persones físiques, de manera presencial en els registres de l'Ajuntament de València així com de la forma prevista en la legislació.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià