L'Auditori de Castelló acull aquest divendres a Sílvia Pérez Cruz, on presenta el disc 'Toda la vida, un día'

Archivo - Arxiu - Sílvia Pérez Cruz
GENERALITAT VALENCIANA - Archivo
Publicado: miércoles, 31 mayo 2023 17:57

   CASTELLÓ, 31 May. (EUROPA PRESS) - -

   Cultura de la Generalitat, a través de l'Institut Valencià de Cultura (IVC), presenta aquest divendres en l'Auditori de Castelló a Sílvia Pérez Cruz, amb el concert de presentació del disc 'Toda la vida, un día'

   El delegat territorial de l'IVC a Castelló, Alfonso Ribes, ha assenyalat que estarà en l'Auditori una de les millors veus de l'actualitat, la de Sílvia Pérez Cruz, "ompli de matisos i unes tonalitats que ens emocionaran", i ha agraït a tot el públic de Castelló "l'interés que ha tingut en aquest concert, ja que va esgotar totes les entrades anticipades fa setmanes".

   'Toda la vida, un día' de Sílvia Pérez Cruz és l'últim concert del cicle 'Un món de músiques' d'aquest trimestre de l'Auditori de Castelló. Segons ha explicat la cantant, va començar a compondre el disc el dia 21 de març del 2020, en plena pandèmia del coronavirus. Ho va gravar durant un any en diverses ciutats. La producció és una reflexió sobre la vida i la mort, però la mort com un pas de transformació.

   Està dividit en cinc parts i cada moviment té una sonoritat diferent: en els instruments, en els arranjaments, en la producció. El primer, 'Infància', és més lluminós, més amable. El segon, 'Joventut', és més experimental, amb sintetitzadors i autotune. El tercer, 'Madurez', es presenta amb duos, "per a representar aquest moment d'intimitat en el qual cadascun tria el que vulgues", segons l'artista. 'Vellesa' és més clàssic, amb més pes del so i de les cordes, i 'Renaixement' és el més rítmic i alegre de tots els moviments, basat principalment en la percussió i en la veu.

'LA VOLUNTAT DE CREURE'

   El Teatre Principal de Castelló programa aquest diumenge 4 de juny a les 19.00 hores l'obra 'La voluntat de creure'. La peça, escrita a partir de 'La palabra' de Kaj Munk, està dirigida per Pablo Messiez i va aconseguir el prestigiós Premi Max 2023 al millor espectacle de teatre.

   L'obra comença amb la volta a casa d'Amparo, la menor de quatre germans. Torna de Sud-amèrica amb Claudia, la seua dona, que és l'Argentina i està embarassada, perquè volen que la xiqueta nasca a Europa. En la seua casa, les coses continuen més o menys igual de malament que quan se'n van anar: la germana major, Felicitat, prostrada en una cadira de rodes, viu amargada en un món que no comprèn; Pau, l'altra germana, que s'autodefineix com a "soltera, poeta i borratxa", tampoc pareix passar per un bon moment.

   Finalment, Juan, el germà xiquet, continua sostenint que és Jesús de Natzaret que ha tornat a la Terra. Amb aquest context familiar per marc, l'embaràs de Claudia es comença a complicar fins que acaba en tragèdia, a pesar dels intents del doctor del poble per evitar-ho. No obstant això, Juan, en la seua bogeria, aconseguirà fer el salt de fe que farà possible la vida.

   Aquesta representació està inclosa dins de l'abonament general i reduït de primavera del Teatre Principal de Castelló. Les entrades soltes tenen un preu de 3 a 20 euros i es poden adquirir en la taquilla electrònica de l'IVC (https://taquilla.ivc.gva.es/janto/main.php).

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià