Laura Pérez il·lustra el cartell de la 58 Fira del Llibre de València amb una barca inspirada en Sorolla

Cartell de la Fira del Llibre
FIRA DEL LLIBRE
Publicado: viernes, 24 marzo 2023 12:12

   VALÈNCIA, 24 Mar. (EUROPA PRESS) -

   La Fira del Llibre de València ha presentat el cartell del seu 58 edició, creat per la il·lustradora valenciana i artista de còmic Laura Pérez, que s'ha inspirat en el quadre 'El remero' de Joaquín Sorolla per a exhibir una "barca que transita per l'univers carregada de diferents llibres, que acompanyen al personatge femení durant el viatge".

   En aquest cas, Pérez ha canviat la figura masculina per la d'una dona que llig tranquil·lament. "La idea és transmetre assossec i tranquil·litat, deixant passar el temps o detenint-lo, pot ser, mentre llegim", ha puntualitzat l'artista, qui vol expressar "trobar satisfacció en eixe moment tan privat que és submergir-te en un llibre".

   En el cartell s'observa com des dels llibres brollen plantes. "Els llibres tenen la peculiaritat de contextualitzar èpoques, lectors associant-los a moments clau de la nostra vida. Ens deixen petjada, com el creixement de les plantes. Algunes creixen ràpid, altres més lentes; algunes necessiten més atenció i unes altres sorgeixen per si mateixes. Unes ocupen molt espai i altes n'ocupen poc. Així que es tracta de xicotetes interpretacions de com eixos llibres creen arrels en la nostra vida", explica Laura Pérez.

   Laura Pérez Granel (València, 1983) és il·lustradora i artista de còmic. Graduada per la Real Acadèmia de Belles Arts de San Carlos de València, es va formar també en l'Escola Regional de Belles arts de Rennes (França), en la Universitat de les Arts i el Disseny d'Alberta (el Canadà) i a l'Escola de Belles Arts de Barcelona.

   La seua primera novel·la gràfica, 'Náufragos' (Salamandra, 2016), creada juntament amb el guionista Pablo Monforte, va guanyar el X Premi Internacional de Novel·la Gràfica Fnac (Salamandra Graphic). En solitari ha publicat 'Ocultos' (Astiberri, 2019), obra guanyadora del Premi "El ojo crítico" de Còmic de RNE, el Premi al Millor Àlbum Nacional en el Festival de Còmic de la Comunitat Valenciana Splash Sagunt i el Premi Ignotus al millor còmic nacional de l'Associació Espanyola de Fantasia, Ciència-ficció i Terror, entre uns altres.

   Pérez treballa com a il·lustradora per a mitjans nacionals com a El País, i internacionals com The Washington Post, The Wall Street Journal o The Boston Globe i les revistes Vanity Fair i National Geographic. També ha realitzat encàrrecs per a institucions com l'OMS o l'Ajuntament de València.

   En 2022 va ser nominada als premis Emmy pels títols de crèdit de la sèrie de televisió 'Solo asesinatos en el edificio', de la plataforma Disney +, per als quals va col·laborar amb l'estudi nord-americà Elastic.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià